Gerard Butler a Vin Diesel si možná zahrají v adaptaci videohry Kane & Lynch

Gerard Butler a Vin Diesel si možná zahrají v adaptaci videohry Kane & Lynch
Pokud máte pocit, že jste o tomhle projektu už slyšeli, máte ho správně. Před pár lety měl snímek režírovat Simon Crane s Brucem Willisem a Jaimem Foxxem v hlavních rolí, z natáčení ale nakonec sešlo. V létě 2010 začal být s filmem spojován F. Gary Gray (Loupež po Italsku). A právě Gray jako jediný u projektu dle všeho vydržel, neboť mu podle posledních zpráv režie skutečně spadla do klína. A aby to bylo opravdu zajímavé, oslovilo studio Gerarda Butlera a Vina Diesela pro role Kanea a Lynche. Zatímco o Butlerově žánrové star-power můžeme pochybovat (akci zvládá, ale pořád není magnet na tržby), angažováním Diesela by si studio nějaké ty diváky předem stoprocentně zajistilo. U Diesela je navíc slušná šance, že roli (pokud bude mít čas) opravdu přijme, protože je všeobecně fanouškem videoher.
gerard-butler-a-vin-diesel-si-mozna-zahraji-v-adaptaci-videohry-kane-lynch
A zápletka? Dvojice trestanců odsouzených na smrt (Kane a Lynch) je na útěku, přičemž jakoby nestačilo mít rozzuřené policejní psy v zádech, je tu ještě osobní problém - skupinka The 7 unesla Kaneovu ženu s dcerou, protože věří, že on zase něco ukradl jim. Aby Kane svou rodinu zachránil, bude cestovat z Los Angeles do Japonska a na Kubu, přičemž schizofreního zabijáka Lynche bude mít coby pomocníka a divokou kartou v boji proti všem.
Je otázkou, jestli má tahle adaptace ještě nějaký smysl, protože kdo si dnes vzpomene na šest let starou videohru, jejíž druhý díl navíc u kritiky i hráčů propadl? Na druhou stranu, dvojice antihrdinů proti všemu a všem… pokud se k tomu přidá nekompromisní Rková přístupnost, to by mohlo šmakovat.