Allenův snímek Blue Jasmine odhalil zápletku a několik fotek

Allenův snímek Blue Jasmine odhalil zápletku a několik fotek
Možná i díky tomu se filmaři nakonec rozhodli, že by bylo dobré prozradit zápletku a nalákat do kina i ty, kteří na každého Woodyho Allena prostě nechodí. Hlavní hrdinkou příběhu je žena jménem Jasmine, jež je nucena najít útočiště u sestry Ginger poté, co jí manželství s finančníkem z Wall Streetu zkrachovalo. Jasmine tráví většinu času tím, že svou sestru kritizuje, včetně jejích dvou vztahů - s přítelem Chilim a s bývalým manželem.
Bobby Cannavale, Max Casella
"Jasmine padá volným pádem a musí opustit vše, co znala i očekávala," uvedl Allen o snímku. "Vstupuje do naprostého neznáma. Cestuje do jednoho pobřeží k druhému, z jedné sociální vrstvy do jiné a i do jiné sociální třídy."
Sally Hawkins, Andrew Dice Clay, Alec Baldwin, Cate Blanchett
Jasmine je zkrátka žena, která se ocitla úplně na dně a táhne s sebou všechny kolem ní. Myslí si, že je lepší než ostatní, včetně vlastní sestry, ale i tak ji chrání a domnívá se, že žádný z mužů v jejím okolí jí není hoden. Jistá naděje svítá tehdy, když potká politického diplomata... Tak schválně, co myslíte, uvědomí si Jasmine díky němu, že není středem vesmíru?
Peter Sarsgaard, Cate Blanchett
"Myslím si, že Jasmine nemá důvěru v sebe sama ani ve své schopnosti, takže má potřebu ze sebe dělat víc," uvedla na adresu své hrdinky Cate Blanchett. "Je to instinktivní reakce, ona si to nepromýšlí. Jakmile ta slova vypustí z pusy, už je nemůže vzít zpět. Takže musí prostě pokračovat. Pravda je často děsivá, zvláště když jste celý svůj předešlý život prožili ve fikci."
Blue Jasmine zamíří do českých kin již 1. srpna jako Jasmíniny slzy. Tehdy se budeme moci přesvědčit, jak dobrou práci odvedl Allen tentokrát.