Recenze: Nádherné bytosti jsou taková lepší verze Twilight ságy

Recenze: Nádherné bytosti jsou taková lepší verze Twilight ságy
Nádherné bytosti
A představte si tu náhodu, ona je opravdu čarodějka! Přesněji řečeno, stane se jí za pár měsíců, kdy si osud zvolí, zda bude hodnou nebo zlou čarodějkou. A do tohoto rozhodnutí osudu chce mluvit mnoho čarodějných členů její rodiny, kteří se začnou do vidlákova slétat sjíždět a různě narušovat zdejší klid.
Člověk nemusí být příliš filmově vzdělaný (například vidět Twilight), aby mu došlo že to všechno nějak připomíná Twilight. A to dost velmi. Stačí jen upíry zaměnit za čaroděje a prohodit pohlaví hlavních hrdinů (čímž rozhodně nechci říct, že bych někdy chtěl vidět Pattinsona a Stewartovou s prohozenými pohlavími).
Stejně jako u Twilightu jde o adaptaci knížky, přesněji řečeno první ze série knížek. Takže stejně jako u Twilightu je celý film vlastně o tom, že se jen nějak zvolna rozjede hlavní story, která bude probíhat až v dalších dílech.

Trailer (CZ titulky):

A u Twilightu musím zůstat i nadále. Děj není nic moc, je zbytečně natahovaný, a občas fakt nedává moc smysl. Přestože jsou úpravy oproti knižní předloze velmi značné (jak jsem byl informován), některé věci pořád nějak filmově nesedí, například otec hlavního hrdiny, který je údajně zničený a zavřený ve své pracovně a celý dvouhodinový film (tzn. několik měsíců) ho vůbec neuvidíme!
A stejně jako u Twilightu se nekonají žádné trikové orgie nebo jiné hodně náročné/drahé scény.
To vše je přibližně stejné jako u Twilightu. Film je ovšem v ně kterých věcech jednoznačně lepší než většina Twilightu, a to:
- Oba hlavní hrdinové jsou poměrně sympatičtí a mají smysl pro ironii a humor
- V menších rolích jsou naprosto skvělí Jeremy Irons a Emma Thompsonová (která má vlastně dvojroli)
- Jižanské močály a strašidelné domy jsou o něco vizuálně atraktivnější než nekonečné lesy
- ... a to je asi tak všechno, na co si vzpomenu (přestože jsem film viděl včera).
Otázka zní: Chcete jít na film, který je "skoro jako Twilight, ale trochu lepší"?
Hodnocení: 60%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE
P.S: Film je poměrně dost proti fanatickým křesťanům a poměrně dost pro voodoo, takže bych mu docela přál, aby byl finančně úspěšný a tudíž se kolem někoho mohly strhnout nějaké pořádné skandály, bojkoty a tak dále.