Nádherné bytosti

61%
Nádherné bytosti
Plakát traileru

Sotva utichly dozvuky upíří ságy, míří do kin další výjimečná romance, která má také našlápnuto stát se fenoménem. Jejími protagonisty jsou obyčejný kluk jménem Ethan a záhadná kráska Lena, která má nadpřirozené schopnosti, jež však příliš nejdou dohromady s tak přízemním citem, jakým je láska. Ethan je životní smolař. Po předčasné matčině smrti de facto přišel i o otce, protože ten se utápí v žalu a syn pro něj přestal existovat. Navíc žije v zapadákově jménem Gatlin County, kde je jeden den jako druhý a všechny nesmírně ubíjející. Místo zcela vystihuje Ethanův komentář: „V Gatlinu člověka nečeká žádné překvapení. Je to ta nejpitomější díra. Doteď jsem si to aspoň myslel. Zdá se ale, že jsem se sakra seknul…“ Zásadní změnu optiky prodělá Ethan díky nové spolužačce, krásné a tajemné černovlásce Leně Duchannesové. Ethana na ní nejvíc fascinuje asi to, že ji zná, protože se mu opakovaně zjevovala ve snech. Lena to v Galtinu nebude mít lehké, protože na každého „cizáka“ se místní dívají skrz prsty. Ale protože je Lena neteř místního podivína Macona Ravenwooda, je nenávist zdejších lidí přímo hmatatelná. Dívka si z nevraživosti domorodců nic nedělá, protože má mnohem větší trápení. Ona i její příbuzní jsou Zaklínači, mocné bytosti s pozoruhodnými schopnostmi. Nad Lenou ale visí temné prokletí a jí zbývá už jen sedmdesát pět dní do chvíle, která rozhodne o jejím osudu: Buď bude dostatečně silná a její moc se přidá na stranu dobra, anebo jí pohltí síly temnoty a ona se stane kněžkou zla jako její matka Sarafine. V zoufalé situaci najde pomoc tam, kde by ji asi nečekala. U smrtelníka jménem Ethan, který je ochoten ji hájit, i kdyby měl kvůli tomu položit vlastní život. Může síla lásky odolat mocné magii, které nad nimi oběma krouží?




Recenze: Nádherné bytosti

Kinobox.cz
60%

Ethan (Alden Ehrenreich) je studentem ve vidlákově, kde si téměř s nikým nerozumí. Jednoho dne dorazí nová spolužačka Lena (Alice Englertová), o které se říká, že je čarodějka a žije ve strašidelné vile za městem se svým strašidelným strýčkem. Většině města (fanaticky křesťanského) se to moc nelíbí, ale Ethan se s Lenou skamarádí, i když té se do toho původně moc nechce, ale nakonec do toho prásknout (i když tady si nejsem úplně jistý, jestli spolu vlastně během celého filmu aspoň jednou spali nebo si jenom penetrovali ústa).


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
Knižní předlohu neznám,ale pokud je to stejně naivní patos jako tento film,tak to potěš koště. Celé to na mne působí jako další Stmívání a snaha vytáhnout peníze z kapes puberťaček. Musím vyzdvihnout soundtrack k tomuto snímku,který je velmi dobrý a skvěle dotváří atmosféru filmu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Teenagerovská romance na pomezí fantastiky. Komu se líbila ´Twilight sága´, má tu něco podobného. Tentokrát jde o chlapce, který se zakouká do čarodějnice. Nezní to zrovna lákavě, ale skutečně se jedná o mladé postavy. Slibný nenáročný příběh má své tempo, fantazii a romantickou přirozenost, podpořenými povedenými speciálními efekty. Děj je také bez mohutných akčních scén, takže snímek spíše vypadá jako moderní pohádka. A tak stejně jako u Twilight ságy je snímek spíše pro dámskou část diváků. Pánové lačnící po dobrodružství tu silně narazí.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7
Teenagerská fantasy, kde hlavní roli tentokrát hrají zaklínači a největší zápletkou je, zda si hlavní hrdinku s úderem šestnáctých narozenin vyvolí světlá stránka zastupovaná jejím strýcem (Jeremy Irons) nebo temná stránka, k níž se přiklonila její matka (Emma Thompson). Plus jedna dávná kletba, která jí nedovolí, aby šťastně milovala kluka, který ji ve škole jako jediný nepovažuje za totálně divnou, i když kolem ní vybuchují okna a práskají blesky. Vzhledem k obsazení bych klidně čekala větší odvaz, ale na druhou stranu mi to zas nepřišlo zdaleka tak pitomé jako některé scénky z Twilight ságy.

Dodatečné informace

Původní název:
Beautiful Creatures (více)
  • USA Nádherné bytosti
  • USA Beautiful Creatures
  • USA Criaturas Maravilhosas
  • USA Cronicile Casterilor: A 16-a luna
  • USA Dezesseis Luas
  • USA Divna stvorenja
  • USA Hermosas criaturas
  • USA Lenyűgöző teremtmények
  • USA Lumoava kirous
  • USA Nemirtinguju kronikos: nuostabus sutverimai
  • USA Omorfa plasmata
  • USA Predivna stvorenja
  • USA Sublimes créatures
  • USA Прелестни създания
Premiéra v ČR:
14. 2. 2013
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
60 mil. USD
Tržby:
60,05 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Nádherné bytosti je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch