Neúnavná Margot Robbie zfilmuje další legendární hru. Jak budou její Monopoly vypadat?

Neúnavná Margot Robbie zfilmuje další legendární hru. Jak budou její Monopoly vypadat?
Margot Robbie v Barbie | Warner Bros.
V minulých týdnech jsme totiž informovali o plánech Robbie převést na filmové plátno komiksovou hrdinku Avengelyne či zaštítit videoherní legendu The Sims. Už několik let se mluví také o novém zpracování komiksu Pancéřová holka (Tank Girl), jenž se dosud dočkal jen nepříliš povedené adaptace z roku 1995. Nejnovější projekt Robbie rovněž vychází z globálně populární herní značky, i když přece jen trochu jiné, než by člověk očekával.
Margot Robbie
Margot Robbie

Herečka

Produkční společnost Robbie s názvem LuckyChap totiž pomůže ke vzniku filmové verzi hry Monopoly. Na ní se bude samozřejmě podílet i společnost Hasbro, jenž značku vlastní. Web Variety informoval, že jde o celosvětově nejoblíbenější deskovou hru, jíž se od roku 1935 prodalo téměř půl miliardy kusů napříč více než stovkou zemí.
Paralely s Barbie jsou tedy více než zjevné. V obou případech totiž jde o globálně milované značky, s nimiž je spojeno dětství hned několika generací. Ani s panenkou Barbie, ani s deskovkou Monopoly navíc není spojen žádný konkrétní příběh, a tak mohou filmaři popustit uzdu fantazii – a třeba podobně jako Barbie překvapila feministickým vyzněním, mohou i Monopoly vsadit na kritiku kapitalismu, konzumní společnosti a hromadění majetku, na čemž stojí principy hry.
Barbie
Barbie | Warner Bros.
Způsob uchopení a kvality jeho realizace samozřejmě budou záležet na konkrétních filmařích, kteří se projektu ujmou. Ke zveřejnění jakýchkoli jmen zatím nedošlo, není však pochyb o tom, že po úspěchu Barbie si LuckyChap může mezi talentovanými tvůrci vybírat – a koneckonců i pro scenáristy a režiséry může být kreativní převedení Monopolů na filmové plátno zajímavou výzvou. Tenhle projekt se vyplatí sledovat detailněji.
Podívejte se i na náš žebříček nejlepších komedií.
Zdroj: Variety