Nejmilovanější filmová série dostane pátý díl už brzy. Toy Story 5 zná datum premiéry

Nejmilovanější filmová série dostane pátý díl už brzy. Toy Story 5 zná datum premiéry
Toy Story 2: Příběh hraček | Walt Disney Studios
Možná se jedná o sequel, který vzhledem k již dvěma filmům převlečeným za labutí píseň nikdo nepotřeboval, ale stejně na něj jistě vyrazí spousta devadesátkových dětí i s jejich ratolestmi. A na to v největší hollywoodské továrně na sny, a stále častěji také na dluhy ,spoléhají. Toy Story je velká mediální franšíza s třicetinami na obzoru, jejíž celovečerní základ tvoří zřejmě nejpůsobivější kinematografický přínos dříve nedotknutelného a pořád velmi atraktivního studia Pixar.
Toy Story 4: Příběh hraček
Toy Story 4: Příběh hraček
80%
Jakékoli bližší informace se zatím tají a nelze spolehlivě potvrdit, že si originální dabingové úlohy zopakují Tom Hanks a Tim Allen. Je to však velmi pravděpodobné, neboť zejména představitel Kutila Tima nemá poslední dobou zase tolik velkých zakázek a loni se nechal slyšet, že Disneyho šéf Bob Iger jej i s Hanksem oslovil. „Řekl nám, že k tomu dojde. Oslovili nás s tím, abychom si zopakovali své role. Nic víc o tom ale nepovím,“ potvrdil herec v talk show Jimmyho Fallona.
Toy Story 4: Příběh hraček
Toy Story 4: Příběh hraček | Pixar
Od té doby se vedle oficiálního únorové ohlášení vyskytlo pár zákulisních zpráv, podle nichž má pátý díl na starost „autor jednoho z těch lepších dílů.“ Pixarovský klasik Pete Docter (Vzhůru do oblak, V hlavě) nedávno pro The Wrap sliboval překvapivý příběh s motivy, jaké jsme v daném světě dosud neviděli. To musíme brát s nadhledem, avšak Toy Story má papírově skoro nevyčerpatelný potenciál. Nekonečná expanze je přitom podmíněná ochotou publika následovat hračkovou odyseu i tehdy, když se vymění hlavní ikonické postavy.
K tomu však zatím podle všeho nedojde a Woody s Buzzem, jenž už stačil inspirovat ambiciózní a finančně neúspěšnou pixarovku Rakeťák, zamíří do nekonečna a ještě dál popáté. Jejich triumfální návrat je součástí záchranné strategie Disneyho, který by údajně rád trochu upustil od propagace LGBTQ+ a obecně woke kultury a nabídnul víc ze svého osvědčeného katalogu. Na cestě jsou tudíž i druhá Odvážná Vaiana, která k překvapení všech zřejmě dorazí už letos v listopadu, nebo Ledové království 3, jež se očekává na podzim 2026.
Podívejte se na žebříček nejlepších animovaných filmů podle databáze Kinoboxu.
zdroje: Comingsoon, The Wrap