Gabriela Soukalová láká trailerem na svůj film. Snaží se nám říct, že pravda se pořád vyplatí

Gabriela Soukalová láká trailerem na svůj film. Snaží se nám říct, že pravda se pořád vyplatí
Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí | VDN Promo TV
Právě to se snaží naznačit tříminutový trailer, jenž ukazuje, že se film režiséra Petra Větrovského bude snažit obsáhnout všechny kariérní i osobní aspekty jejího života. Už v upoutávce tak máme načrtnutou její biatlonovou kariéru od úplných počátků, přes první úspěchy až po vrchol v podobě úspěchu na olympiádě a následný nečekaný pád. To vše budou komentovat i zahraniční biatlonové hvězdy jako Johannes Bö a Martin Fourcade i její bývalí čeští kolegové v čele s Ondřejem Moravcem.
Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí
Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí
65%
Bude se ale také propírat její mediální obraz a zájem novinářů, nevydařené manželství s Petrem Koukalem či vydání knihy Jiná, v níž nemluvila o některých svých biatlonových spolupracovnících zrovna pozitivně a rozdělila kvůli ní své fanoušky na dva tábory. Řeč by pak měla přijít i na její pokusy o návrat k biatlonu. Je toho zkrátka poměrně dost a je jen otázkou, v jak velké míře bude dokument i hlavní hvězda všechny tyto události reflektovat. Stane se snímek opravdu otevřenou zpovědí, v níž nám Soukalová skutečně řekne všechnu pravdu, nebo půjde jen o dokument sebepropagačního typu, v němž se titulní aktérce pod kůži moc nedostaneme?
Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí: trailer | VDN Promo TV
I po nejnovější upoutávce můžeme samozřejmě jen hádat. Režisér však slibuje, že v dokumentu zazní i vyjádření jejích oponentů, a divák si tak bude moci názor utvořit sám. Samotná ukázka ovšem svým materiálem ani střihem příliš nestrhne a zdá se, že v rámci tvůrčího stylu se bude jednat o tradičnější a malinko usedlejší dokumentární počin. Petr Větrovský je ovšem už prakticky specialistou na sportovní dokumenty, má za sebou film o slovenském MMA zápasníkovi Attilu Véghovi, fotbalové legendě Janu Kollerovi či slovenském fotbalistovi Martinu Škrtělovi.
Minimálně o řemeslo bychom se tedy bát neměli. Bude se však jednat o strhující dokument, po němž změní hejtři na úspěšnou biatlonistku názor? Na to by asi zatím bylo riskantní vsadit. Jisté je, že o Soukalové se bude okolo premiéry 7. března zase dost mluvit.
Podívejte se na žebříček nejlepších dokumentů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Bohemia MP