Wonka: Timothée Chalamet v novém traileru exceluje jako nejslavnější fiktivní čokolatiér

Wonka: Timothée Chalamet v novém traileru exceluje jako nejslavnější fiktivní čokolatiér
Wonka | Warner Bros.
Jaký byl mladý Willy Wonka (Timothée Chalamet) předtím, než do jeho továrny zavítal Karlík s partou dalších dětí? Právě to nám odhalí prequel kultovního filmu Pan Wonka a jeho čokoládovna (Willy Wonka & the Chocolate Factory) z roku 1971, který byl natočený podle milovaného románu Karlík a továrna na čokoládu (Charlie and the Chocolate Factory) od Roalda Dahla z roku 1964.
Wonka: 2. trailer | Vertical Entertainment
Hudební fantasy film režiséra Paula Kinga (Paddington) hýří barvami, energií, sympatickým humorem a Chalamet i na pouhé trailerové ploše připomíná, proč bývá označovaný jako jeden z největších hereckých talentů své generace. King se podílel na scénáři společně se Simonem Farnabym (Paddington 2, Pinocchio Roberta Zemeckise) a natáčelo se ve Velké Británii, mimo jiné ve studiích Warner Bros. Leavesden ve Watfordu, kde vznikaly také záběry pro Harryho Pottera. O původní hudbu se postaral skladatel Joby Talbot (Stopařův průvodce po Galaxii, animovaná série Zpívej).
A proč snímek navazuje na původní film a ne na verzi režiséra Tima Burtona z roku 2005? „Měl jsem pocit, že to, jak by měl vypadat Umpa Lumpa, minimálně v mé hlavě, formoval film z roku 1971. A myslím, že právě proto je mnohými i mnou tak oblíbený. Je to ikonické. Navíc nejde napodobit styl Tima Burtona, je génius. Ale asi bych ani nechtěl, protože se mi originál vždy líbil víc,“ vysvětlil King.
Wonka
Wonka | Vertical Entertainment
Vedle Chalameta a Granta ve filmu dále hrají Olivia Colman, Sally Hawkins, Keegan Michael Key, Rowan Atkinson, Ellie White, Matt Lucas, Jim Carter, Rich Fulcher, Mathew Baynton nebo Peterson Joseph.
Wonku uvede do českých kin společnost Vertical Entertainment 14. prosince. V rámci Kinobox žebříčku nejočekávanějších filmů, které nás v roce 2023 ještě čekají, zabírá pěkné druhé místo. Tušíte za kým?