Gosling a Liu se během natáčení Barbie popichovali a soutěžili v posilování

Gosling a Liu se během natáčení Barbie popichovali a soutěžili v posilování
Barbie | Warner Bros.
Barbie
Barbie
68%
Je pouze jediná další věc, o kterou se Ken stará (kromě citů Barbie k němu) – o svůj atletický vzhled a krásu podle řeckého ideálu. Posilování se proto stalo běžným rituálem herců, kteří ztvárnili Keny, stejně jako to dělaly jejich postavy ve filmu. Vogue uvedlo, že režisérka Greta Gerwig byla nesmlouvavá ohledně sbližování všech zúčastněných, takže pro ně organizovala společné projekce filmů, které ji pro Barbie inspirovaly. No a zatímco Barbie měly přespávačky, součástí životosprávy Kenů bylo posilování.
„Přišlo mi, že posilování přesně postihuje celou kenergii. Kenům na tom opravdu hodně záleží,“ prohlásil Simu Liu, který ztvárnil dalšího důležitého Kena hned po Ryanu Goslingovi. „Takže jako záminku pro to, aby nás všechny svedla dohromady a nechala nás dělat ty naše mužské záležitosti, Greta nás poslala do posilovny, kde jsme každý den makali. A byla to fakt zábava,“ dodal.
Barbie
Barbie | Warner Bros.
Liův Ken neustále soupeří s tím Goslingovým. Na začátku filmu ho vybízí, ale se s ním šel „zplážovat“, což je okamžik, který podle Slash Film překypuje evidentním homoerotickým pnutím v úrovni komedie a campu. Jejich dynamika mimo kameru fungovala jako zdroj inspirace pro film samotný a oba herci ji přenášeli do svých postav, které jsou neustále v sobě, dokonce i když jdou válčit na pláž ve vrcholném muzikálovém čísle. Ale jedna konkrétní scéna vznikla přímo v posilovně a režisérka ji s oběma herci přenesla na plátno.
Společné cvičení v průběhu natáčení Barbie bylo skvělou příležitostí pro závodění mezi Keny. Jejich trenér David Higgins plný kenergie jim naplánoval soutěže, kdo udělá víc shybů a kliků a kdo se nejdéle udrží v pozici plank. „Nikdo to nechtěl vzdát jako první, což nás všechny navzájem hecovalo,“ pravil Simu Liu. Přestože Ryan Gosling byl největší a nejlépe placenou hvězdou mezi Keny, tomuto teambuildingovému soutěžení se nevyhýbal. Ve skutečnosti se pro něj dost zapálil, vzpomínal Higgins. Dokonce žertoval, že naprosto rozdrtí všechny ostatní.
A nepřeháněl. Nakonec vyhrál závod ve shybech. Právě představa Goslinga bez trička dělajícího shyby nakonec režisérku inspirovala pro krátký okamžik, kdy jeho Ken předvádí totéž. Jedná se pravděpodobně o scénu, kdy si ústřední Stereotypní Ken po svém návratu ze skutečného světa nárokuje svou moc ve společnosti a vybere si svůj nový outfit, ispirovaný Stallonem – na nahou hruď obléká kožešinový kabát.
Barbie
Ryan Gosling – Barbie | Warner Bros.
Goslingův intenzivní trénink nevycházel pouze z potřeby co nejlepšího ztvárnění dané role, ale rovněž z jeho oddanosti posilovně. To fascinovalo Simu Liu, který ztvárnil hlavní roli v marvelovské Schang-Chi a legendě o deseti prstenech. A podle něj si Ryan vítězství ve shybech zasloužil. „Nikdy bych ho v tom neporazil,“ přiznal Liu pro Men's Health. „Vždycky šel cvičit jako první a odcházel jako poslední. Svědčí to o velké sebedisciplíně, kterou má, což se ve filmu vyplatilo. Je tam pár scén, kde je vidět Kenovo tělo, a je to mazec,“ dodal.
Pokud jste ve filmu postřehli určitou žárlivost, nejste daleko od pravdy. Především tito dva Kenové se neustále dohadují a podobně tomu prý bylo i mezi oběma herci, když se zrovna nenatáželo. Liu přiznal, že mezi ním a Goslingem skutečně panovalo určité napětí, jež vložili do ztvárnění svých plastových panáčků před kamerou. „Máme s Ryanem určitě hodně společného, protože náš vztah je svým způsobem pasivně agresivní, plný popichování,“ řekl Liu. „Udržet si tuhle dynamiku bylo pro hraní perfektvní. Je to neuvěřitelně talentovaný interpret, ale už na první zkoušce mě okamžitě odpálkoval. Řekl jsem si, že to musím použít při natáčení, protože si mě evidentně chce dát k obědu, na což nejsem připravený. Byla nesmírná zábava udržovat tuhle dynamiku mezi námi,“ doplnil.
Byť se tedy mezi Ryanem Goslingem a Simem Liu projevila pri natáčení určitá zdravá agresivita, nikdy se neproměnila v žádné skutečné drama. Naopak, všichni zúčastnění mluvili o přátelské atmosféře, která na place i v zákulisí panovala, včetně nepřehlédnutelné maskulinní kenergie pramenící nejspíš z toho všeho posilování. „Vytvořili jsme zábavné a prostředí plné soutěživosti pro všechny zapojené,“ řekl trenér.
Barbie
Barbie | Warner Bros.
Liu a Gosling v sobě mohli navzájem držet určité antipatie, ale pokud se to projevilo i navenek, bylo to jenom kvůli filmu. Nakonec oba dva jsou profesionálové a po skončení natáčení se nerozešli ve zlém. Liu popsal spolupráci s Goslingem jako velmi potěšující a popřel, že by měl s Ryanem nějaký skutečný konflikt.
Někteří fanoušci přesto vypozorovali určité podivné chování obou herců na červeném koberci, kdy se prý Gosling od Lia odtáhl, když měli společně pózovat pro fotografy. Proto navzdory pokračující stávce Liu na svém instagramovém účtu ve snaze vyvrátit tuto fámu a obrátit ji v žert ujistil fandom, že by „kdykoli znovu Goslinga zplážoval bez mrknutí oka“. Ostatně podle Insideru život kopíruje umění a v případě Barbie se tyto hranice znejasňují ještě víc. Z filmu nakonec není cítit nic skutečně negativního, zato však spousta dobré kenergie.
zdroje: Vogue, Slash Film, Insider, Men's Health