Násilí, pomsta, beznaděj. Mel Gibson se představuje v drsném thrilleru Desperation Road

Násilí, pomsta, beznaděj. Mel Gibson se představuje v drsném thrilleru Desperation Road
Desperation Road | Lionsgate
Desperation Road
Desperation Road
63%
Děj Desperation Road se odehrává v malém městečku v Mississippi, kam se z vězení vrací Russell (Garrett Hedlund) za svým otcem Mitchellem (Gibson). Syn se sotva vrátil z nápravného zařízení a už má zase potíže. Cestu mu zkříží Maben (Willa Fitzgerald), která se zapletla do potyčky s policistou. Kdo je tady pachatel, kdo oběť a kdo člověk s dobrým úmyslem pomoci jinému v zoufalé situaci?
Film Desperation Road režírovala Nadine Crocker, herečka známá například ze seriálů Castle na zabití a Deset důvodů, proč tě nenávidím, podle stejnojmenné knižní předlohy a scénáře Michaela Farrise Smitha. Tomu vyšla v českém překladu kniha Nick, která je prequelem známého Velkého Gatsbyho. Román Desperation Road má být noirovým thrillerem ze severoamerického jihu.
Desperation Road: trailer | Lionsgate
Škoda, že tvůrci měli nutkání prozradit většinu (často zmateně pojatých) zápletek už v traileru a že filmu neudělali reklamu sofistikovanějším způsobem. Mel Gibson navíc dostává mimořádně málo prostoru. Skoro to vypadá, že ho tvůrci využili hlavně kvůli marketingu.
Lionsgate zatím plánuje pro Desperation Road pouze distribuci na streamu, kde by se snímek měl prvně objevit 6. října 2023.
zdroje: Kinobox, Lionsgate, Fandíme Filmu