Kontroverzní Woody Allen představuje v první upoutávce drama Coup de chance

Kontroverzní Woody Allen představuje v první upoutávce drama Coup de chance
Zásah štěstím: trailer | Sharmill Films
Zásah štěstím
Zásah štěstím
63%
Tři roky zpátky nás ve Festivalu pana Rifkina vzal do Španělska a v novince Coup de chance se zase podíváme do Francie. Vztahový thriller nám představí manžele Fanny a Jeana, kteří mají vše, co si mohli přát. Zdánlivě dokonalý život naruší setkání Fanny s Alainem, kamarádem ze školy. Než se nadějí, mají poměr a obrázek pečlivě poskládaného života se Fanny začíná pomalu rozpadat.
Zásah štěstím: trailer | Sharmill Films
Není to nijak výjimečná zápletka a v rámci traileru dokonce absentují klasické allenovsky ukecané repliky. To však nutně nemusí být na škodu. V rámci atmosféry se totiž zdá, že se Allen vydal ve stopách svého působivého hitu Match Point – Hra osudu, který patří k tomu nejzajímavějšímu, co slavný filmař kdy natočil. Duchovního nástupce v jeho podání bychom si proto nechali líbit.
Allen má navíc dost motivace, aby něco předvedl. V prvé řadě musí světu dokázat, že ještě filmařsky nepatří do starého železa, navíc je Coup de chance jeho jubilejní padesátý film. Mírným záporem se může jevit nepříliš známé francouzské obsazení, v případě vztahové šachové partie však může jít paradoxně o výhodu. Aspoň není dopředu jisté, komu bychom vlastně měli fandit.
Snímek bude do francouzských kin uvedený na konci září. Českou premiéru zatím nemá.