Herecké hvězdy ve Strašidelném domě. Zdaří se Disneymu koncept, který nikdy nefungoval?

Herecké hvězdy ve Strašidelném domě. Zdaří se Disneymu koncept, který nikdy nefungoval?
Strašidelný dům | Disney
Strašidelný dům
Strašidelný dům
59%
Název ve vás možná rozezněl nostalgii, neboť shodné téma v Hollywoodu adaptovali už roku 2003. Tehdy se s prastarými démony v rozvrzaném sídle potýkal Eddie Murphy a Strašidelný dům nedopadl nejlépe, když při rozpočtu 90 milionů dolarů vydělal jen dvojnásobek. Moderní zpracování od Justina Simiena (Drazí běloši) láká na herce jako Owen Wilson, Rosario Dawson, Danny DeVito či LaKeith Stanfield a v nové upoutávce sype tolik atrakcí, že minimálně dětské publikum by mohlo vrnět blahem.
Strašidelný dům: 3. trailer | Walt Disney Studios
Otázka je, jak budou dvě hodiny v kině snášet jejich rodiče. Skvělé obsazení, které dotváří i k nerozeznání nalíčení Jared Leto a Jamie Lee Curtis, je jedna věc. Jinak však hrozí předražený digitální chaos bez autorského otisku, který látku po dvaceti letech nikam neposouvá. Oproti minulé verzi má, pravda, v zádech období plné duchařských hororů, z nichž může čerpat a parodovat je. Prezentované vtípky ovšem vyznívají až moc dětinsky a reálně hrozí, že Disney si připíše další ambiciózní propadák.
Zámecké horory s hvězdným obsazením ostatně nikdy moc nefungovaly. Dosvědčit to vedle Eddieho Murphyho může právě Owen Wilson. Ten si roku 1999 zahrál po boku Liama Neesona a Catherine Zeta-Jones v tragickém Zámku hrůzy, který daný žánr na delší dobu pohřbil. Strašidelný dům by mohl vyhrát svým zaměřením na dětské publikum, ale v době premiér Barbie a Oppenheimera představuje spíš nezáživnou a zpátečnickou nabídku.