Arnold Schwarzenegger údajně připravuje Komando 2

Arnold Schwarzenegger údajně připravuje Komando 2
Komando | 20th Century Fox
Nadšenci do akčních osmdesátek nedají na Komando (1985) dopustit. Není to, pokud se bavíme o zápletce nebo motivacích postav, nijak sofistikovaná podívaná. V rámci akce a množství slovního střeliva se však najde málo podobně našlapaných kousků z té doby. Komando je jedním z filmů, kterými se Arnold Schwarzenegger zapsal zlatým písmem do akčního žánru. A přesto nikdy nevznikla dvojka.
Komando
Komando
76%
Těžko říct, proč na pokračování ve své době nedošlo. Scenárista jedničky Steven E. De Souza druhé Komando napsal, přičemž revize na scénáři dělal Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank). Příběh nás měl posunout v čase. John Matrix by si založil bezpečnostní firmu a dostal zakázku od velké korporace, aby dohlížel na její bezpečnost, chránil její vedoucí pracovníky před únosem, zabránil lidem vloupat se do jejich budovy a zajistil bezpečnost počítačů. Matrix měl proto najmout ty nejnebezpečnější lidi, aby dělali ochranku, ale pak by zjistil, že pracuje pro padouchy a že velká korporace je jen zástěrka. Než by se nadál, jeho žena a dcera by byly v budově jako rukojmí a on by se musel prostřílet přes největší drsoně, které paradoxně sám vybral.
Komando
Komando | 20th Century Fox
Taková zápletka nezní pro potřeby žánru úplně marně a je otázkou, jestli se jejího zpracování nakonec nedočkáme. Podle serveru Giant Freakin Robot je totiž druhé Komando oficiálně ve výrobě. Ponese název Commando: Retribution, Arnold se vrátí jako Matrix a mělo by jít o hlavní roli, neboť mu unesou dceru Jenny (v jedničce ji hrála Alyssa Milano), kterou musí zachránit. To je zápletka, jež kopíruje první díl. Jenny je však už dospělá, což nepochybně povede k odlišným situacím.
Arnold koncem měsíce oslaví 76. narozeniny. Pokud se v roli Johna Matrixe skutečně vrátí, bude to pro něj nemalá fyzická výzva. Jak nicméně ukázal netflixovský FUBAR, nějaké ty lokty pořád ještě má.