Trailerová nálož týdne: Top Gun během korejské války, střídání partnerů, Mr. Bean s plamenometem a Bruce Willis konečně ve hvězdně obsazeném akčňáku

Trailerová nálož týdne: Top Gun během korejské války, střídání partnerů, Mr. Bean s plamenometem a Bruce Willis konečně ve hvězdně obsazeném akčňáku
Včela na mušce | Netflix

BESTIE (FILM)

režie: Baltasar Kormákur
hrají: Idris Elba, Sharlto Copley, Iyana Halley
premiéra: kino, 18. srpna 2022
Začneme kouskem, který bychom čekali spíše na streamovací službě. V Bestii se Nate Samuels (Elba) a jeho dvě dospívající dcery ocitnou v hledáčku obrovského lva, který chce dokázat, že savana má jen jednoho vrcholového predátora. K ruce bude mít vynervovaný tatíček lovce Martina Battlese (Copley) a podle první upoutávky i docela dost infarktových situací. Pokud mě paměť neklame, naposledy si na Lovce lvů hráli v kinech Michael Douglas a Val Kilmer v roce 1996. Šlo o výborný dobrodružný kousek, svého času bohužel hrubě nedoceněný publikem. Snad Bestii nepotká stejný osud.
Bestie

WHITE ELEPHANT (FILM)

režie: Jesse V. Johnson
hrají: Michael Rooker, Bruce Willis, Olga Kurylenko, John Malkovich
premiéra: VOD, 3. června 2022
Rozlučka s Brucem Willisem pokračuje. A tenhle kousek o zabijákovi (Rooker), kterého přepadne náhlý záchvat svědomí a on začne nejen chránit cíl (Kurylenko), ale jde i na zteč mafiánskému bossovi (Willis), navíc nebude fanoušky akce bolet. Johnson je totiž zručný akční béčkař, obsazení je více než slušné a i vizuál v upoutávce jasně dává najevo, že tentokrát se na place sešli lidé, kteří řemeslu rozumí. Ostatně, takhle cool se zbraní nepůsobil Willis od 10 let starého Loopera. White Elephant míří do internetových půjčoven a s největší pravděpodobností se ho nedočkáme na žádné streamovací službě, protože tam nové willisovky obecně nechodí.
White Elephant

VČELA NA MUŠCE (SERIÁL)

režie: David Kerr
hrají: Rowan Atkinson, Jing Lusi
premiéra: Netflix, 24. června 2022
Hraná verze Toma a Jerryho, kde zoufalého kocoura střídá Mr. Bean a nezbedného myšáka drzá včela? Bereme všemi deseti (ačkoli se stále českým internetem šíří nespokojené brblání, že seriál neukazuje včelu, ale čmeláka). Scénář k desetidílnému seriálu napsal Atkinson společně se svým dlouholetým spolupracovníkem Williamem Daviesem, s nímž dělal na trilogii Johnny English. Všechny epizody navíc režíroval David Kerr, který natočil film Johnny English znovu zasahuje (2018), takže si můžeme udělat dost dobrou představu o tom, co nás v rámci humoru v seriálu čeká. Epizody budou mít skromnou desetiminutovou stopáž, což je pro podobný koncept ideální.
Včela na mušce

WILLOW (SERIÁL)

režie: Stephen Woolfenden, Jamie Childs, Debs Paterson
hrají: Warwick Davis, Erin Kellyman, Rosabell Laurenti Sellers, Tony Revolori
premiéra: Disney+, 30. listopadu 2022
Osmdesátková fantasy Willow v Česku nikdy moc nefrčela, faktem ale je, že jde o klasiku, na kterou fanoušci žánru nedají dopustit. Ostatně, produkčně ji podržel George Lucas a na režijní stoličce v roce 1988 usedl Ron Howard. Nyní budeme motivováni k tomu doplnit si takzvaně vzdělání, neboť na streamovací službu Disney+ na konci roku zamíří seriálové pokračování. Film vyprávěl příběh trpaslíka Willowa Ufgooda (Warwick Davis), který se vydal na epické dobrodružství, aby ochránil holčičku před zlou královnou. Seriál se bude odehrávat několik let po filmu a Willowa v něm čeká další daleká cesta.
Willow

STŘÍDAVKA (FILM)

režie: Petr Nikolaev
hrají: Jitka Čvančarová, Martin Hofmann, Anna Polívková, Eva Holubová
premiéra: kino, 4. srpna 2022
Nepatřím k lidem, kteří by automaticky nadávali na domácí tvorbu. Faktem nicméně je, že trailery stále ještě moc neumíme. Většině českých upoutávek dominuje mizerné tempo, zmatený střih, vtipy vyznívají do prázdna, herci říkají nahodilé dialogy, které samy o sobě nefungují, zkrátka se nedaří budovat onu křivku, na jejímž konci by si člověk chtěl jít koupit lístek do kina (jak by to fungovat mělo, ukazuje lákadlo na komedii Hádkovi, které najdete zde). Upoutávka na novou komedii Střídavka není výjimkou. Ke cti jí ale slouží, že alespoň srozumitelně představuje zápletku. V ní se bývalí a současní partneři musí popasovat se střídavou péčí a i sami se sebou.
Střídavka | Bontonfilm

DEVOTION (FILM)

režie: J. D. Dillard
hrají: Jonathan Majors, Glen Powell, Serinda Swan, Thomas Sadoski
premiéra: kino, zatím bez české premiéry
Komu letos nebude stačit jízda v kokpitu druhého Top Gunu, toho by mohl zaujmout válečný akčňák Devotion natočený podle skutečných událostí. Snímek vypráví příběh stíhacích pilotů amerického námořnictva, kteří během korejské války riskovali život a stali se jedněmi z nejslavnějších vojenských námořníků USA. Upřímně, extra zajímavě to nezní, ale trailer vypadá nečekaně solidně, a i když se výsledek stoprocentně nebude moct měřit s peckou Toma Cruise, milovníky vzdušných soubojů by potěšit mohl.
Devotion