Nejvíce prokletý snímek poslední doby dostává už zase nové datum premiéry

Nejvíce prokletý snímek poslední doby dostává už zase nové datum premiéry
Noví mutanti | CinemArt
Pojďme si to celé ještě jednou připomenout. Noví mutantizačali pod hlavičkou studia Fox vznikat už v červenci 2017 a byli zamýšleni jako spinoff série X-Men, pojednávající o skupince mladých mutantů uvězněných v tajném zařízení. Natáčení skončilo v září téhož roku, ale od té doby se snímek ne a ne podívat do kin. Původní datum premiéry bylo stanoveno na 13. dubna 2018, přičemž ještě na konci předchozího roku vyšel první trailer. Jenže studio si nakonec vyžádalo přetáčky a plánované uvedení se posunulo takřka o rok na 22. února 2019. Další zpoždění následovalo z důvodu toho, že X-Men: Dark Phoenix měl dostat v kinech přednost, takže se Mutanti přesunuli na 2. srpen 2019. Jako naschvál, také druhý zmiňovaný film musel zpět do střižny a předpokládalo se další zdržení, tudíž se prokletý projekt, v němž si mladé mutanty zahráli Maisie Williams, Anya Taylor-Joy či Charlie Heaton, posunul na 3. duben 2020. A když už se vše zdálo v pořádku, udeřil koronavirus.
Jak je známo, 20th Century Fox už navíc delší dobu spadá pod studio Disney,
Noví mutanti
Noví mutanti | WDW News Today
takže ještě před pár dny nebylo vůbec jasné, zda se Noví Mutanti do kin vůbec podívají. Po posledním zdržení se nahlas hovořilo o premiéře na Disney+, kam ostatně rovnou zamíří i další velký disneyovský projekt, a to Artemis Fowl od režiséra Kennetha Branagha. Mutanti se však nevzdávají a nyní bylo ohlášeno, že se do kin skutečně probojují (doslova) a diváci je uvidí 28. srpna 2020.
Mnoho zejména komiksových fandů se jistě nemůže dočkat, zatímco zvědavost panuje i kolem budoucnosti této nastupující značky a jejích charakterů. Noví mutanti měli být původně první částí plánované trilogie a potom, co práva spadla do klína Disneymu, může dojít rovněž k zapojení postav ze světa X-Menů do Marvel Cinematic Universe. Vše ale bude záležet především na tom, jaký dojem 'prokletý' snímek zanechá - podle všeho proběhla již řada testovacích projekcí, publikum bylo ve většině případů nadšeno a opakovaným zdržením ve finále nikdo moc nerozumí. Tak snad to letos v srpnu konečně klapne a přesvědčíme se na vlastní oči.