Trvalo to, ale Marvel konečně představil film s hrdinkou v hlavní roli. Porazí Wonder Woman?

Trvalo to, ale Marvel konečně představil film s hrdinkou v hlavní roli. Porazí Wonder Woman?
Captain Marvel | Marvel Studios
Fanoušci sice léta volali po sólovce Black Widow, ale v Marvelu je nevyslyšeli. Těžko říct proč. Možná studio nevěřilo v to, že by komiksový film s ženou v hlavní roli měl komerční potenciál. Nebo se zkrátka jen počítalo s tím, že dámy přijdou ke slovu až později. Dlouho to každopádně vypadalo, že se hrdinky v barvách Marvelu v hlavní roli nedočkáme. Pak ale přišla z konkurenční DC stáje famózní Wonder Woman, nadchla kritiky a její sólovka celosvětově vydělala ohromných 821 milionů dolarů (z toho půlku jen v Americe!). Není se proto čemu divit, že se v Marvelu konečně chytili za nos a přináší sólovku Captain Marvel, na jejíž první trailer se můžete podívat níže:
Captain Marvel
Příběh filmu nám ukáže to, jak se z Carol Danvers (Brie Larson) aka Captain Marvel stala jedna nejmocnějších hrdinek ve vesmíru, když se Země ocitla uprostřed galaktické války mezi dvěma mimozemskými rasami. Děj je zasazen do 90. let minulého století, takže nás mimo jiné čeká omlazený Nick Fury (stále nicméně hraný Samuelem L. Jacksonem). Snímek bude uveden do českých kin 7. března 2019, režíruje duo Anna Boden a Ryan Fleck.
Pro Marvel znamená uvedení Captain Marvel opravdovou výzvu. Do téhle chvíle studio víceméně vstupovalo do neprobádaných vod a určovalo trendy. Světu filmových ženských hrdinek ale nyní vládne Wonder Woman. Captain Marvel má tak nevděčnou pozici "té druhé". Snad si s tím dokáže poradit.
trvalo-to-ale-marvel-konecne-predstavil-film-s-hrdinkou-v-hlavni-roli-porazi-wonder-woman
Captain Marvel | Marvel Studios