V Sony připravují remake úplně prvního filmu Bruce Willise

V Sony připravují remake úplně prvního filmu Bruce Willise
Schůzka naslepo | TriStar Pictures
Než v červenci roku 1988 vyrazil s bosýma nohama proti teroristům, zkusil to Bruce Willis v kinech hned 2x v komediální roli. A pokaždé u toho byla žánrová legenda Blake Edwards, který se coby režisér proslavil hlavně Růžovým panterem. S Willisem natočil westernovou komedii Západ slunce (ta šla do kin 3 měsíce před Smrtonosnou pastí) a Willisův celovečerní debut Schůzku naslepo z roku 1987, v němž jeho hrdina vážně nemá dobrý den:
Proč remake právě Schůzky naslepo? Není to proto, že by byl originál nějakou nadčasovou klasikou. Ale jde o docela fajn komedii s velmi vděčným námětem a v amerických kinech si nevedla vůbec špatně (stála 19 milionů a vydělala 39). Takže dává smysl, že chtějí téma v Sony oprášit. Ostatně, tenhle koncept lze upravovat donekonečna a dá se v něm vymyslet prakticky cokoli (což dokazuje i Edwardsův snímek). Pokud jste původní film neviděli, určitě mu dejte šanci. Jako výplň nudného víkendového odpoledne funguje na výbornou. A zavzpomínáte na doby, kdy měl Willis ještě vlasy...
Popis děje původního filmu: Příběh Waltera Davise (Willis), perspektivního, ale poněkud smolařského úředníka, jemuž zkazí slibnou kariéru krásná žena, podivně alergická na alkohol. Stačí sklenička šampaňského a Nadia Gates (Kim Basinger) promění významný večírek pořádaný Japoncem Yakamotou, zámožným klientem firmy, v níž je Walter zaměstnán, v chaotickou vřavu končící Walterovou hodinovou výpovědí. A to bláznivá noc teprve začíná.
Bruce Willis, Kim Basinger
Bruce Willis