US tržby: Víkend fenomenálního Marťana a dvou smolařů

US tržby: Víkend fenomenálního Marťana a dvou smolařů
Pan
V celosvětovém měřítku se Marťan pomalu blíží čtvrt miliardě a je jisté, že mu dech jen tak nedojde. Minimálně půl miliardy by mělo padnout s přehledem.
Stříbrnou pozici si v TOP10 udržel Hotel Transylvánia 2, který má možná recenze ze slabšího ranku, diváci jsou mu ale skoro stejně věrní, jako osamělé misi Matta Damona na Marsu. Třetí víkend si animovaná taškařice Adama Sandlera připsala 20 milionů dolarů a má našlápnuto k tomu být nejúspěšnějším filmem, na kterém se Sandler v poslední pětiletce podílel.
Hugh Jackman
Pan
A teď začne to bolestivé - příběh dvou novinek, které to vůbec, ale vůbec nedaly. Začneme Panem na bronzové pozici s 15 miliony. To možná nezní tak strašidelně, ale film má velmi slabé recenze a stál ohromných 150 milionů! Novinka jindy jistého režiséra Joea Wrighta je propadák a pokud se nestane zázrak, bude jedním z nejprodělečnějších filmů roku 2015.
Možná ještě hůře ale dopadl Robert Zemeckis. Pan si, dejme tomu, svůj propad zasloužil (pokud vezmeme, jak špatné má ohlasy). Zato Zemeckisův Muž na laně je výborně hodnocený kousek a přesto vůbec nikoho nezajímá. Film se konečně dočkal širšího nasazení a z 2509 kin vydoloval směšné 3 miliony. Studio to vyloženě draho nevyjde, neboť stál Muž na laně pouhých 35 milionů a něco přistane ze zbytku světa. Ambice tu ale určitě byly větší.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku tržeb.