Kniha džunglí znovu míří do kin. Tentokrát v temném podání a režii Gluma!

Kniha džunglí znovu míří do kin. Tentokrát v temném podání a režii Gluma!
Mauglí | Warner Bros.
Andy Serkis se proslavil jako herec takzvaných "motion capture" rolí. Podobnou techniku se rozhodl využít i coby režisér svého prvního celovečeráku s prostým názvem Mauglí. Fixační body a upnuté kostýmy si tentokrát kromě Serkise obléknou například Cate Blanchett (Kaa), Christian Bale (Baghíra) nebo Benedict Cumberbatch (Šér Chán). Jak si Serkis coby režisér povede, o tom si můžete udělat obrázek z prvního traileru, který slibuje podstatně temnější podívanou, než jakou nabídla verze od Disneyho:
Mauglí
Pro ty, co neznají Knihu džunglí: Příběh se odehrává v indické džungli, kde smečka vlků vychovává lidské dítě, Mauglího (Rohan Chand). Mauglí si pod vedením medvěda Balúa (Andy Serkis) a pantera Baghíry osvojuje často krutá pravidla džungle a stává se jedním z obyvatel. Zvířata chlapce přijímají až na obávaného tygra Šér Chána. Když se Mauglí setkává s vlastním druhem, s lidmi, zjišťuje, že v džungli může číhat ještě větší nebezpečí...
Producentem Mauglího je zkušený Steve Kloves, autor scénářů k sérii o obrýleném čaroději Harry Potterovi, a Jonathan Cavendish (Královna Alžběta: Zlatý věk, Bridget Jonesová - S rozumem v koncích). Scénář na motivy příběhů Rudyarda Kiplinga napsala debutující Callie Kloves.
Oproti Knize džunglí Jona Favreaua nabídne Mauglí slavné herce nejen ve voiceoveru, ale též v obraze. Což ocení čeští diváci. Kvůli dětem se totiž pohádky a rodinné filmy dabují. Z plátna ale Blanchett nebo Cumberbatche nesmažete. Jací asi budou slavní herci v rolích zvířat z džungle...? Snímek uvede společnost Vertical Ent. do českých kin 18. října letošního roku.
Mauglí
Andy Serkis