Ondřej Pohl - CSFMag.cz

Autor

Články autora

  1. Vendeta – pomsta je nejlepší syrová
    Téma1. 12. 2011
    Vendeta – pomsta je nejlepší syrová

    Ať se na film díváme z kteréhokoli úhlu, nelze nalézt něco objevného nebo originálního. Řemeslně perfektně zvládnutý, ale poněkud plytký útvar tak spíše vynikne na televizních obrazovkách.

  2. Perfect Days – i režisérky mají své dny
    Téma10. 11. 2011
    Perfect Days – i režisérky mají své dny

    Jméno Alice Nellis v kolonce režie bylo vždy zárukou inteligentních a celkem neotřelých filmů. Ten poslední ale vypadá, jako by snad za režisérku zaskakoval Jiří Vejdělek.

  3. Bastardi 2 – je cosi shnilého ve státě zdejším
    Téma8. 11. 2011
    Bastardi 2 – je cosi shnilého ve státě zdejším

    Když jsou bastardi školou povinné děti, můžeme se utěšovat, že z toho možná vyrostou. Když jsou ale bastardi jejich rodiče, je to na pováženou. Jen málokdy dává druhé pokračování takový smysl, jako v tomto případě. Zatímco u mnoha jiných filmů je dvojka, případně trojka jen křečovitou snahou producentů vyvařit z tématu co nejvíc, zde se návaznost projevuje nejenom v dějové lince, ale i v zobecnění některých témat nastolených v jedničce.

  4. Můj otec George Voskovec – mapujeme bílá místa
    Téma3. 11. 2011
    Můj otec George Voskovec – mapujeme bílá místa

    Nejdříve to vypadá na další z mnoha televizních dokumentů, které slouží jen jako takové větší medailonky známých osobností. Ovšem s postupem času se vyprávění rozvinulo do takové hloubky a šíře, že to snad ani sami autoři nečekali.

  5. Nic proti ničemu – ať žije Dogma!
    Téma31. 10. 2011
    Nic proti ničemu – ať žije Dogma!

    Mohlo by se zdát, že po patnácti letech je Dogma 95 už jen kapitolou filmové historie. Ale jak ukazuje tento snímek, je více než životaschopné, zábavné, a to i v českých podmínkách.

  6. Rodina je základ státu – a co je důležité pro vás?
    Téma24. 10. 2011
    Rodina je základ státu – a co je důležité pro vás?

    Uznání režisérovi patří už jen za to, že nenatočil komedii nebo další návrat do normalizační minulosti. Naopak – čeká nás přítomnost natolik aktuální, až z toho mrazí.

  7. Všichni jsme tak trochu Zneužívaný
    Téma11. 10. 2011
    Všichni jsme tak trochu Zneužívaný

    Jako dokument je to hodně slabé a jako film ještě horší. Nicméně pohled na snímek v širších souvislostech nastavuje naší společnosti nepříliš hezké zrcadlo.