-jab- Česká televize

Autor

Články autora

  1. Stigma beznaděje v Nevěstinci je nadčasové
    Téma1. 12. 2011
    Stigma beznaděje v Nevěstinci je nadčasové

    Praha – Francouzský snímek Nevěstinec patřil na letošním festivalu v Cannes k filmům v hlavní soutěži, o nichž se nejvíce diskutovalo. Českou premiéru příběhu o "vzpomínkách z nevěstince" z Paříže přelomu 19. a 20. století osobně uvedl režisér Bertrand Bonello.

  2. Zelenka: Diváci náročnějších filmů jsou ohrožený druh
    Téma27. 11. 2011
    Zelenka: Diváci náročnějších filmů jsou ohrožený druh

    Praha – Lidé očekávají v kině televizní zábavu, chodí se hlavně na komedie, vážné věci příliš netáhnou, domnívá se dramatik a režisér Petr Zelenka. Utvrzují ho v tom jeho zkušenosti s filmovou, divadelní i televizní tvorbou. "Na Karamazovy přišlo asi sto tisíc diváků, což považuji za nadstandard, měli nálepku intelektuální film. Jen mi přijde škoda, že na nějakou lacinou věc, na nějakou komedii, přijde milion lidí. Ty nůžky jsou zbytečně moc otevřené," tvrdí. Zároveň si ale uvědomuje, že nabídka dobrých českých snímků není zrovna nejbohatší.

  3. Nic proti ničemu - ironická komedie o "adopci"
    Téma14. 10. 2011
    Nic proti ničemu - ironická komedie o "adopci"

    Praha - Falešný pedofil na srazu adoptovaných – jednoduchá zápletka s komediálním potenciálem, na které staví film Petra Marka Nic proti ničemu. Ironická komedie o integraci, toleranci a šlechetných záměrech, které mohou ve finále víc škodit než pomáhat, vstupuje do kin 13. října.

  4. Keira Knightleyová mezi Jungem a Freudem
    Téma15. 9. 2011
    Keira Knightleyová mezi Jungem a Freudem

    Benátky – K očekáváným premiérám filmového festivalu v Benátkách, jehož 68. ročník v sobotu skončil, patřil nový film režiséra Davida Cronenberga. Nebezpečná metoda pojednává o konfliktech mezi Sigmundem Freudem a Carlem Gustavem Jungem, dvěma nejvýraznějšími osobnostmi hlubinné psychologie. Kromě rozdílných odborných názorů mezi nimi stojí také žena.