51. týden-kinopremiéry: Předposlední novinky roku představují hvězdy v muzeu, ruský animák a českou romantickou komedii

51. týden-kinopremiéry: Předposlední novinky roku představují hvězdy v muzeu, ruský animák a českou romantickou komedii
Předvánoční půst? V rámci novým filmů v kinech se dá říci, že ano. Noc v muzeu: Tajemství staré hrobky je třetím dílem série, jejíž kvalita je poměrně vrtkavá. Noční hlídač Larry (Ben Stiller) a celá řada dalších (a slavnějších) herců blbne v muzeu a různých časových rovinách, respektive exotických prostředích. Na nějakou osvětu, která by děti a mládež podrobněji seznámila s dějinami lidstva, ale zapomeňte. Scénář nejnovějšího dílu je... nebo vlastně téměř není.
Z oficiálního textu distributora: "Larry pracuje v Americkém přírodovědném muzeu v New Yorku. A právě zde každou noc ožívají muzejní exponáty. Za tímhle neuvěřitelným kouzlem stojí mystická zlatá deska pocházející ze starověkého Egypta, která je tím pádem nejvzácnějším exponátem muzea, aniž o tom má kdokoliv kromě Larryho tušení. Larry se díky tomu při svých nočních službách rozhodně nenudí a navíc má mezi muzejními kousky řadu přátel nebo aspoň známých. Občas si pro podrbání přijde i kostra Tyranosaura. Živé i neživé hrdiny ale čeká nemilé překvapení. Zlatá deska začíná navzdory svému materiálu korodovat a kouzlo se pomalu leč neúprosně vytrácí. Pro oživlé exponáty a jejich ochránce Larryho tím začínají nejen krušné chvilky, ale i jejich největší dobrodružství, které je přivede až za Atlantik. Rozluštění a řešení jejich potíží se totiž nachází v oddělení egyptských sbírek Britského muzea v Londýně."
Ben Stiller, Rebel Wilson
Noc v muzeu: Tajemství hrobky
Z recenze Františka Fuky: "Ten film musel být velmi drahý. Hraje v něm spousta slavných a kvalitních herců, včetně dvou čerstvě mrtvých. Mnohé z těch herců známe z jiných filmů jako skvělé komiky. Jsou v něm záblesky nápadů na deset celovečerních filmů. Jsou v něm tuny drahých triků. A přesto... Prd." Jestli ovšem máte rádi šílené komedie, nebudete výše zmiňované řešit. Všechny recenze Noci v muzeu: Tajemství staré hrobky si můžete přečíst zde. Prozatím 46 procent .
Sněhová královna
Dále do kin míří dva snímky, jejichž existence je obestřena téměř nulovou publicitou. Film Sněhová královna je ruskou variací na pohádku Hanse Christiana Andersena. Citujme distributora: "Sněhová královna uvalí na zemi kletbu a všude zavládne nekonečná zima. Neutichající polární vítr ochladí lidská srdce a z nich se vytratí všechna radost. Děvčátko Gerda spolu s fretkou Lutou a skřítkem Ormem se vydají na dlouhou cestu do paláce Sněhové královny, aby zachránili jejího bratříčka Kaye a navždy vysvobodili zemi z věčného sněhu a mrazu." Již z upoutávky je patrné, že by filmu víc než plátno kina "slušelo" DVD a televize. Recenze si přečtěte zde.
A na závěr vám představíme nový český snímek, romantickou komedii Šťastná. Režisérkou je Eva Toulová, která vznik zaštítila i coby producentka. O čem snímek pojednává? "Hlavní hrdinka Viktorie Šťastná odjíždí studovat do Prahy hereckou akademii. Záhy však zjišťuje, že se její původní ideály nesetkávají s realitou. Dostává se do party protřelých studentek, které pojímají hereckou kariéru zcela osobitým způsobem. Co všechno je Viky ochotná udělat pro úspěch?" Magnuskův trademark (jeho společnost snímek distribuuje) se nezapře.
Loňský konec roku byl minimálně po filmové stránce jednoznačně veselejší.
Seznam všech prosincových premiér najdete ZDE.