Jak to vypadá s účastí Spider-Mana v marvelovkách?

Jak to vypadá s účastí Spider-Mana v marvelovkách?
Pro Sony je přirozeně Spider-Man zdrojem cenných zisků i ve chvíli, kdy "zas tak moc nevydělává". Mít pod palcem jednoho z nejoblíbenějších komiksových hrdinů vůbec, to má vždycky své výhody. Sony se "žolíkem" přesto trochu bojuje. Restart nepřinesl očekávané tržby a ani ohlasy nejsou z nejlepších, nemluvě o tvůrčích problémech. Jednička i dvojka prošly ve střižně tolika úpravami, že nakonec vyprávěly v kině úplně jiný příběh, než jaký měli původně tvůrci v plánu. Což se odráží i na interních reakcích.
James Horner, který skládal k prvnímu dílu soundtrack, kupříkladu na dvojce odmítl spolupracovat poté, co viděl její konečný sestřih. Marton Csokas (Dr. Kafka) byl z dvojky ve velkém vystříhán, na což herec reagoval slovy "ten film nikdy nechci znovu vidět". A podobný pocit mají zřejmě i Shailene Woodley, jejíž Mary Jane byla z dvojky kompletně vystřižena, či Campbell Scott, představitel otce Petera Parkera, jehož většina scén též nebyla použita.
Viz následující oficiální sestřih nepoužitých scén z dvojky. Ironií je, že má video 23 minut a stále neobsahuje vše, co skončilo na podlaze střižny!
V Sony zkrátka úplně neví, co se Spider-Manem dělat, což nakoplo Marvel k jednání o to, zda by si pavouček nemohl střihnout roli v Captain America: Civil War (a poté případně i v nějakém díle Avengers). Bohužel to zatím nevypadá dobře. V Sony sice nejsou v nejlepší pozici, pořád se jim ale vyplatí mít ultimátní právo na použití Spider-Mana ve filmu. A aby to všem dokázali, chystají podle Wall Street Journal na příští měsíc "Spidey summit", kde budou probírat budoucnost celé série. Cílem je vytvořit nejrůznější spin-offy s dalšími hrdiny (ale pouze s těmi, kteří patří pod sérii Spider-Man). Již dříve byly potvrzeny filmy Sinister Six a Venom. Uvidíme, s čím Sony přijde dále.
Ve výsledku ale není nic jisté. Jednání zatím žádný oficiální výsledek nepřineslo a v Sony možná jen čekají, jaký ohlas jejich summit vyvolá. Pro fanoušky by každopádně bylo nejlepší, kdyby se s Marvelem dohodli. Co si budeme povídat, zrovna Spider-Man by mezi Avengery chybět neměl.