Do České republiky přijede natáčet Orlando Bloom a Michael Douglas. V akčním thrilleru Unlocked bude operovat i známá hackerka Noomi Rapace.

Do České republiky přijede natáčet Orlando Bloom a Michael Douglas. V akčním thrilleru Unlocked bude operovat i známá hackerka Noomi Rapace.
Ztvární Ferrariho ženu herečka Noomi Rapace?
Unlocked se začne v České republice natáčet prvního listopadu. Noomi Rapace si ve snímku režiséra Michaela Apteda (Jeden svět nestačí, Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka) zahraje agentku CIA, která má odvrátit biologický útok na Londýn. Jedním z producentů snímku je Lorenzo di Bonaventura. Ten má bohaté zkušenosti s akčním žánrem, mimo jiné se producentsky podílel na všech dosavadních dílech série Transformers.
Noomi Rapace
Muži, kteří nenávidí ženy | Nordisk Film
Herečka Noomi Rapace, známá hackerka ze série Milénium, se do Prahy po nějaké době vrací. Loňské léto zde s Tomem Hardym natáčela thriller Child 44. Tvůrci filmu Unlocked se v Praze zdrží 7 týdnů, během kterých utratí odhadem 100 milionů korun. Natáčet se bude převážně v ateliérem a vytipovaných bytech. Na scénáři se ještě pracuje, jak nám sdělil Václav Mottl, výkonný producent společnosti Czech Anglo Productions s.r.o., která má tuzemské natáčení na starosti.
Světové produkce se do České republiky častěji vracejí i proto, že objem filmových pobídek je oproti loňskému roku (500 milionů korun) navýšen na 800 milionů, což by mělo do budoucích let vydržet. Z této částky mohou filmaři od státu dostat zpátky 20% uznatelných nákladů, které na území České republiky utratí. Podmínkou je přihláška, kulturně-společenský "test" a finanční pokrytí projektu z vlastních zdrojů ve výši 75%.
Doufejme, že jde o vzestupný trend a že se třeba jednou Praha (nebo jiná lokalita na území ČR) dočká projektu, kde by nesuplovala jiné město. Zcela jistě si to zaslouží.