Recenze: Želvy ninja - updatovaná verze animovaného fenoménu

Recenze: Želvy ninja - updatovaná verze animovaného fenoménu
Želvy Ninja (2014) | Paramount Pictures
Želvy Ninja
Želvy Ninja | Paramount Pictures
To znamená, že scénář je velmi chatrný, humor je infantilní, sexistický a různě -fobní, triky jsou bezchybné a akční scény stojí za to.
Rozhodně nejsem žádný expert na Želvy ninja (z jejich čtyř definic mi pouze utkvělo, že "Michelangelo is the party dude"), takže mě nijak neurážela základní dějová kostra: Jsou tam želvy, je tam Trhač, je tam Tříska, je tam April (Megan Foxová), je tam William Fichtner jako bayovský úchylák. Je to všechno o něco více provázáno dohromady (např. se ukáže, že April vlastně želváky stvořila), než v TV seriálu. Nebylo to ultra dementní ani ultra sofistikované, prostě oukej.
Tolik k námětu.
Želví nindžové
Když se dostáváme na úroveň scénáře jednotlivých scén, tak je to pořád plus mínus přijatelné v rámci filmů pro dětičky, ale působí trochu divně - místy až strašidelně - jak je mixován humor pro předškolní diváky s typicky bayovským humorem pro puberťáky (tzn. verbální narážky na sex, drogy, hip-hop atd.).
Megan Fox
Ani mi nijak moc nevadila updatovaná podoba želváků. Jsou prostě víc hardcore a nigga. Jejich motion capture je téměř bezchybný a opravdu vypadají, jako by se fyzicky vyskytovaly ve skutečném trojrozměrném prostoru.
Velkou radost mi udělaly akční scény. Jsou skutečně hardcore, drsné, comicsové, šíleně přehnané, ale přitom jsou přehledné a ty digitální postavičky vypadají, jako kdyby měly patřičnou hmotnost a setrvačnost. Musím přiznat, že mi akční scény přišly lepší, než ve většině současných Marvel filmů.
A taky instrumentální soundtrack Briana Tylera je velmi slušný.
Želvy v originále mluví přibližně takto (i když ne tak sprostě), což v českém dabingu samozřejmě poněkud utrpí. Ale měla by se promítat i titulkovaná verze.
Hodnocení: 60%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE