Podívejte se na krásný kraťas legendárního animátora Disneyho studií Glena Keana

Podívejte se na krásný kraťas legendárního animátora Disneyho studií Glena Keana
Krátký snímek jménem Duet je prvním produktem, který na základě spolupráce s Motorolou a Googlem vznikl. Cílem je zjistit prostorovou orientaci a senzorická data mobilních zařízení ve snaze vytvořit jedinečný zážitek. Keane ukázal, jak by mohla nová technologie přinést nový pohled na tradiční ruční animaci, když divák sleduje postavu na mobilním telefonu.
podivejte-se-na-krasny-kratas-legendarni-animatora-disneyho-studii-glena-keana
Duet je jedním ze tří tzv. Spotlight Stories, jež jsou primárně určeny pro mobilní zařízení. Dalšími dvěma snímky jsou Windy Day, kdy se divák na příběh myšáka dívá jakoby skrze okno a pohled do něj se mění podle úhlu pohybu sledujícího a jeho telefonu. A posledním je Buggy Night, který tento koncept dále rozpracovává. Nyní se můžete sami na Duet podívat:
Zajímavé je, že Keane nenakreslil 24 kreseb za sekundu, jak je zvykem, ale 60! Duet, který má 3 minuty a 42 sekund, je tedy tvořen z 10.055 kreseb! Technici pak jeho práci převedli do 3D. Vyjma filmu, který si můžete prohlédnout výše, je k dispozici i video z natáčení. Koho pak zajímá celý projekt i z technické stránky, může si prohlédnout klip včetně prezentace.
Na konec už jenom doplním, že Duet vypráví příběh zamilovného páru, jenž se zná od dětství. A na jeho vzniku se podílel i Čech Jan Pinkava, držitel Oscara za nejlepší krátký animovaný film Geriho hra (1997).