Natočí příběh Bowa Bergdahla, který strávil pět let v zajetí Talibanu, oscarová Kathryn Bigelow?

Natočí příběh Bowa Bergdahla, který strávil pět let v zajetí Talibanu, oscarová Kathryn Bigelow?
V jejich síti uvízla tučná rybka v podobě nedávno propuštěného vojáka Bowea Bergdahla, kterého armáda pro jeho špatný zdravotní stav vyměnila za 5 talibanců a konečně ho po pěti letech v zajetí dostala domů. Právě způsob výměny ale vyvolal ve Spojených státech ohromnou diskuzi a i řada politiků není s jednáním armády spokojená. To však Bowea příliš nezajímá a snaží se dát zdravotně do pořádku. Jeho zmizení před 5 lety vyvolává řadu otázek, takže americká armáda spustila velké vyšetřování tohoto případu.
natoci-pribeh-bowa-bergdahla-ktery-stravil-pet-let-v-zajeti-talibanu-oscarova-kathryn-bigelow
Obrázek Bowa v zajetí před nedávnem znovu oblétl celý svět.
Kathryn a Mark nebudou mít svou pozici nijak lehkou. Musí vymyslet scénář, který by ze snímku udělal úspěšný trhák, zároveň musí být připraveni na případné zvraty v událostech s ohledem na probíhající vyšetřování a nakonec asi ten největší oříšek - nejsou sami, kdo mají o daný příběh zájem.
Kathryn Bigelow
Studio Fox Searchlight zakoupilo práva na článek časopisu Rolling Stone z roku 2012 s názvem America’s Last Prisoner Of War od investigativního novináře Michaela Hastingse. Ten pojednává o Bergdahlově životě až do jeho zajetí a o následných snahách jej osvobodit. Zájem o režii snímku prý projevil Todd Field (V ložnici, Jako malé děti), ale nic bližšího zatím nevíme.
Rozhodovat tedy bude i rychlost filmařů a to, jakým způsobem se rozhodnou snímek zpracovat. Bigelow a Boal již několikrát dokázali, že dokážou rychle reagovat na změny. Právě při vzniku snímku 30 minut po půlnoci, kdy byl najednou po 10 letech Usáma Bin Ládin zabit, si s tím poradili perfektně a výsledkem je dechberoucí podívaná. Snad jim to vyjde i tentokrát.