Úspěšný režisér Karel Janák představuje nový film 10 pravidel jak sbalit holku

Úspěšný režisér Karel Janák představuje nový film 10 pravidel jak sbalit holku
Film je v současné době ve fázi postprodukce, vzniká filmová hudba, pod níž je podepsán Miroslav Chyška, který se podílel již na muzice k Janákovu filmu Snowboarďáci a je i spoluautorem hitu On My Head. A podle režisérových slov má i pro novou komedii v dílně pár pěkných kousků.
Kristina Svarinská, Matouš Ruml
Kristína Svarinská a Matouš Ruml. | Dawson Productions
Marek, hlavní hrdina nové filmové komedie 10 pravidel jak sbalit holku, je typickým příkladem mladého člověka, žijícího ve vlastním vesmíru. Jeho největší láskou jsou hvězdy a horoskopy. Dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a její přítomnost mu zcela obrátí život naruby. Marek se beznadějně zamiluje. Jeho odhodlaní přátelé se rozhodnou povolat na pomoc Markova otce, úspěšného vydavatele řady bestsellerů na téma "Jak získat ženu". Marek tak pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek?

Teaser k filmu 10 pravidel jak sbalit holku:

„V tomto ohledu vás mohou potkat v podstatě tři situace,“ vysvětluje režisér Karel Janák. „Kluk je zamilován do holky a ona o něj nemá zájem. Holka chce kluka a on nemá zájem. Mají zájem oba, což je ideální stav a ta
10 pravidel jak sbalit holku
m žádná pravidla nepotřebujete. Ale ve chvíli, kdy zájem je jednostranný, ať už z jakéhokoliv důvodu, tak to chce vztah nějak zařídit, nastartovat. Můžete postupovat živelně a u toho pochopitelně dělat chyby a nebo na to použijete pravidla. Já jsem kvůli filmu přečetl spousty knížek, abych věděl, co je takzvaně na skladě. A přestože jsem byl nejprve skeptický, zjistil jsem, že tam jsou chytré věci a zároveň vás mohou tyto rady upozornit na věci, které byste dělat neměli. Zásadou ovšem je, že pokud všechny rady, návody a pravidla používáte jen tak uměle, tak to váš protějšek lehce prokoukne. Takže aplikovat pravidla lze, ale musíte to dělat srdcem,“ přiznává režisér.
Miroslav Donutil, Matouš Ruml
Miroslav Donutil učí Matouše Rumla balit holky. | Dawson Productions
Svou první hlavní filmovou roli vytvořil v komedii 10 pravidel jak sbalit holku Matouš Ruml, populární díky postavě nešiky Lexy ze seriálu Comeback. V dalších rolích uvidíme Jakuba Prachaře, Jana Dolanského, Kristínu Svarinskou nebo Terezu Nvotovou. Tatínka a vydavatele vyhlášených 10 pravidel si zahrál Miroslav Donutil.
Premiéra filmu je naplánována na 20. březen letošního roku.