Divergence představuje své hrdiny na nových plakátech, v traileru a dokumentu z natáčení

Divergence představuje své hrdiny na nových plakátech, v traileru a dokumentu z natáčení
Ovšem Povstalecká trilogie čítající díly Divergence, Rezistence a Allegiant (třetí díl zatím český název nemá), odehrávající se v dystopické budoucnosti, je rozhodně jiná. Nejsou tu upíři ani jiná fantastická stvoření, přičemž autorka knižní předlohy Veronica Roth se pustila na dost tenký led, jelikož své hrdince Tris nic nedaruje a konec, který si pro ni vybrala, není zrovna takový, jaký u románů pro náctileté všichni očekávají... Více by nám ale jistě prozradili sami čtenáři. Konec konců, na jejich názoru asi bude viset osud celé filmové série. Většina publika asi bude z oblasti čtenářů, to nicméně neznamená, že by studio nechtělo zaháčkovat i nečtenáře.
divergence-predstavuje-sve-hrdiny-na-novych-plakatech
Popis děje pro neznalé: Vítejte v dystopickém Chicagu, kde je společnost rozdělena do pěti frakcí. Každá frakce se zaměřuje na jednu ctnost – Candor na upřímnost, Abnegation na obětavost, Dauntless na statečnost, Amity na mírumilovnost a Euridite na moudrost. Každý rok si v předem určený den všichni šestnáctiletí musí vybrat, které ze zmíněných ctností zasvětí zbytek života. Pro Beatrice tato volba znamená rozhodnutí mezi životem s rodinou a tím, čím je doopravdy. A to, co si vybere, nakonec překvapí i ji samotnou.

Trailer:

Během výcviku, který probíhá ve velmi konkurenčním duchu, si Beatrice zvolí nové jméno (Tris), snaží se v novém prostředí adaptovat a utřídit si své pocity vůči jednomu současně fascinujícímu, ale i velmi nebezpečnému chlapci. Do toho všeho ji tíží jedno velmi zásadní tajemství, které (jak se později ukáže) může zachránit život všem, které miluje... nebo ji také zničit.
Divergence
Divergence
V hlavních rolích hrají Shailene Woodley, Theo James a Kate Winslet. V dalších rolích se můžeme těšit na Ashley Judd, Raye Stevensona, Jai Courtneyho, Maggie Q, Zoë Kravitz a Milese Tellera. Režíruje Neil Burger.

Film o filmu:

Zveřejněné plakáty představují jednotlivé hrdiny, zatímco ten nejnovější ukazuje to, o co tu jde - oba hrdinové stojí na okraji propasti, kam mohou snadno spadnout. Další plakáty a fotografie najdete v galerii článku.