Režisér úspěšných komedií Snowboarďáci a Rafťáci nám ukáže, jak sbalit holku. A můžete jí být i vy!

Režisér úspěšných komedií Snowboarďáci a Rafťáci nám ukáže, jak sbalit holku. A můžete jí být i vy!
Snowboarďáci i Rafťáci znamenali ohromný úspěch. Povede se to samé u filmu 10 pravidel? | če
Vojtěch Kotek, Jiří Mádl
Snowboarďáci i Rafťáci znamenali ohromný úspěch. Povede se to samé u filmu 10 pravidel? | če
V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Ti se rozhodnou povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce. Ten je totiž úspěšným vydavatelem řady bestsellerů, a tak není obtížné najít v edičním plánu několik knih na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Kolem ústřední zápletky se rozvíjí příběh plný nečekaných zvratů, nedorozumění a komických situací. Marek tak pod vedením svého otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek?
Režisér Karel Janák má na otázku, proč se rozhodl natočit komedii 10 pravidel, celkem jasnou odpověď: „Protože mě fascinují ta kvanta příruček a návodů, jak snadno získat jakoukoliv ženu. Jsou to technické plány na něco tak složitého, jako jsou lidské vztahy. Jde to vůbec dohromady? Můžete pomocí nějakých pravidel okouzlit i tu nejkrásnější dívku? Scénář od velice úspěšných italských scenáristů, který se mi dostal do ruky, ukazuje jak na to. Ale zase tak snadno to pochopitelně nejde. Tím spíš, když se jedná o skutečně nedosažitelnou dívku a našeho hrdinu navíc učí pravidla jeho vlastní otec! Scénář zkrátka nabízí všechno, co má dobrá komedie mít.“
reziser-karel-janak-tvurce-uspesnych-komedii-snowboardaci-a-raftaci-nam-ukaze-jak-sbalit-holku-a-muzete-ji-byt-i-vy
Matouš Ruml
Do natáčení filmu zbývají necelé tři měsíce a režisér s producentkou Monikou Kristlovou dolaďují poslední detaily, které se týkají obsazení. Hlavní role jsou opravdu hvězdné – Marka si zahraje Matouš Ruml, populární díky postavě nešiky Lexy ze seriálu Comeback, v dalších rolích uvidíme Jakuba Prachaře a Jana Dolanského, tatínka a vydavatele vyhlášených 10 pravidel vytvoří Miroslav Donutil.
Protože tvůrci stále ještě hledají představitelku jedné z menších dívčí rolí, rozhodli se dát šanci jakékoliv dívce, která má chuť zkusit to ve filmu s velkými hvězdami. Na webových stránkách www.10pravidel.cz najdou zájemkyně přihlášku i podmínky castingu. „Hledáme přirozenou dívku se smyslem humor. Podmínkou castingu je natočení vtipné odpovědi na dané téma, ale rozhodně nečekáme nějaká profesionální videa. Stačí vzít mobil a točit, jde nám hlavně o to, aby dívky ukázaly schopnost vtipně zareagovat.
Další z partnerů filmu, společnost Kia, připravil pro vítězku ještě další cenu v podobě zapůjčení automobilu na víkend. Premiéra filmu, na němž se partnersky podílí i televize Nova, se plánuje na březen příštího roku.