Příběh druhého Spider-Mana odhalen + Paul Giamatti potvrzen jako záporák Rhino

Příběh druhého Spider-Mana odhalen + Paul Giamatti potvrzen jako záporák Rhino
Začneme tím dle mého zajímavějším. Amazing Spider-Man 2 si na rozdíl od jedničky nevystačí s jediným superzáporákem. Budou v něm rovnou dva. Vyjma nabuzeného Electra (Jamie Foxx) vnesli tvůrci do příběhu i Rhina v podání Paula Giamattiho. Vzhledem k tomu, že se nový Spider-Man po vzoru Temného rytíře pokouší do žánru vyšlápnout realističtější cestou, jsem zvědavý, jak to hodlají u chlápka, jehož výhodou je nosorožčí kostým, udělat. Ale on s tím do jisté míry bude nepochybně bojovat i blesky metající Elektro.
pribeh-druheho-spider-mana-odhalen-paul-giamatti-potvrzen-jako-zaporak-rhino
Paul Giamatti si záporáky umí vychutnat
A co onen slíbený příběh? V Amazing Spider-Man 2 má Peter Parker (Andrew Garfield) plné ruce práce. Těká mezi padouchy jako Spider-Man a svou láskou Gwen (Emma Stone), zatímco se pomalu blíží konec školy. Peter sice v jedničce slíbil Gwenině otci, že zůstane mimo radar, aby ji neohrozil, jenže do města vrazí padouch Electro, jemuž nelze nevěnovat pozornost. K tomu se vrátí i starý kamarád Harry Osborn (Dane DeHaan) a Peter odhalí něco nového o své minulosti. Doufejme, že tentokrát konkrétnějšího.
Andrew Garfield, Emma Stone
Andrew Garfield
Amazing Spider-Man (2012) rozdělil diváky na dva tábory. Jedni za film bezhlavě adorovali (většinou ti mladší), druzí ho odsoudili jako zbytečný reboot, který nepřinesl do pavoučího fenoménu nic nového (starší diváci původní trilogie). Nemá smysl řešit, která strana má lepší argumenty. Faktem zůstává, že nový Spider-Man slušně vydělal, ale o dost méně, než původní filmy a nezískal nejhorší recenze, na první dva díly Raimiho trilogie nicméně nedosáhl. Sami tvůrci navíc nezakrývali jisté problémy při natáčení, díky čemuž byla z filmu nakonec vystřižena slibovaná revoluce ohledně Peterovy minulosti.
Druhý díl by tuto mezeru měl vyplnit. Čímž by mohl stmelit oba tábory. Pokud se mu to podaří, vyhrají nejen producenti, ale hlavně diváci.
Víte že...
... dvojku ohlásilo studio dlouhých jedenáct měsíců předtím, než šel Amazing Spider-Man do kin? Odvážný, ale vzhledem k oblíbenosti pavoučího hrdiny ne zas tak nepochopitelný tah. A jak ukázaly tržby, nakonec i správný.