46. týden-kinopremiéry: Finále Twilight Ságy, Pierce Brosnan mezi citróny a Židé v temnotě

46. týden-kinopremiéry: Finále Twilight Ságy, Pierce Brosnan mezi citróny a Židé v temnotě
Pojďme rovnou na finále upírsko-vlkodlačí ságy! Twilight Sága: Rozbřesk - 2. část (2012) uzavírá jednu éru. Jde o loučení důstojné? Jak se to vezme. Režisér Bill Condon čaroval i tentokrát a z poměrně prázdného scénáře stvořil film, na který se budou moci vypravit nejen teenagerky zamilované do upí
Robert Pattinson, Kristen Stewart
rů a vlkodlaků. Dobrá je i hudba a vedlejší postavy. To si říká o další film. S největší pravděpodobností nebude uveden pod komerčně úspěšnou značkou "Twilight Sága", fanoušky nicméně přiláká. Nejnovější Twilight Sáze dáváme 60%, recenze si můžete přečíst zde.
Raubíř Ralf
Raubíř Ralf
A teď je tu něco pro nostalgiky, kteří vzpomínají na staré herní konzole a jejich superhrdiny. Raubíř Ralf (2012) vypráví příběh jedné takové postavičky. Ta se rozhodne vzít osud do svých rukou a vydá se na cestu kladného hrdiny. Disneyovka Raubíř Ralf je milým překvapením letošního (animovaného) filmového roku. Bláznivá komedie navíc pobaví nejen ty, co pamatují zlatou éru počítačového "pařanství". Snímku dáváme 90%, recenze si přečtěte zde.
Trine Dyrholm, Pierce Brosnan
Svatba mezi citróny (2012) režisérky Susanne Bier není obyčejnou romantickou komedií. Příběhu zoufalé ženy, které muž zahýbá a vlastní dcera se vdává, vévodí Pierce Brosnan, s nímž se žena shodou okolností setká. Začne to drobnou autonehodou a vyvrcholí svatbou ve slunné Itálii. Svatba mezi citróny nicméně není šablonovitou romantickou komedií. Koprodukční snímek oplývá černým humorem, nadsázkou a nebojí se říkat pravdu, při které mnohdy zamrazí. Poté ale přichází tolik vytoužená úleva... Snímku dáváme 70%, recenze najdete zde.
V temnotě
| SCHMIDTz KATZE FILMKOLLEKTIV-ZEBRA Film Studio-The Film Works
Do kin míří i historický koprodukční snímek režisérky Agnieszky Holland V temnotě (2011), který byl nominován na cizojazyčného Oscara. Film pojednává o skupince Židů, která se v průběhu Druhé světové války ukrývala déle než rok v kanalizační stoce města Lvov. K tomu jim dopomohl správce Leopold Socha (výtečný Robert Wieckiewicz), který se de facto proti své vůli stal "druhým" Oskarem Schindlerem. Psychologické drama ždíme emoce a Židy nepopisuje jako válečné oběti. Snímek má nicméně téměř dvě a půl hodiny, což ne každý zájemce o toto téma vydrží sledovat. V temnotě je nicméně řemeslně i herecky velmi zdařilé dílo pojednávající o povaze člověka i lidského společenství. Snímku dáváme 85%, recenze si můžete přečíst zde.
Až do města Aš
| CinemArt
A na závěr ještě jedna deprese. Snímek Až do města Aš (2012) vypráví o romské dívce Dorotě, která se rozhodne odejít ze Slovenska a hledat štěstí u svých českých sousedů. Doputuje až do Aše, kde se živí prostitucí. Syrové drama Až do města Aš zaujme neskrývanou autentičností a silnými emocemi. Filmu dáváme 80%, recenze snímku najdete zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.