Tržby v českých kinech: Ve stínu stále drží prvenství, překvapením jsou Bastardi Tomáše Magnuska

Tržby v českých kinech: Ve stínu stále drží prvenství, překvapením jsou Bastardi Tomáše Magnuska
Jiří Štěpnička a Ivan Trojan ve filmu Ve stínu (2012) | Alžběta Jungrová
Detektivka se silnou atmosférou Ve stínu (2012) si po delegování na Oscary nepolepšila. Po uplynulém víkendu vede žebříček s tržbami 2.9 milionu korun. Zřejmě za tím stojí téma filmu, které je skrz na skrz prolezlé depresí. A nezachrání to ani Ivan Trojan v hlavní roli. Škoda, že o ambiciózní koprodukční snímek není mezi diváky větší zájem. Snad se snímek chytí na festivalech ve světě.
Jason Statham
Expendables: Postradatelní 2
Druzí skončili Expendables: Postradatelní 2 (2012), oproti prvnímu místu jde však o značný skok. 1.6 milionu korun na tržbách kromě toho pro samotný snímek znamená vzhledem k předchozímu víkendu pokles o víc jak 700 tisíc korun. A lepší už to nebude.
Milla Jovovich
Třetí místo patří filmu Resident Evil: Odveta (2012), dalšímu dílu nekonečné série Paula W.S. Andersona s Millou Jovovich v hlavní roli. Pokud bude série pokračovat tímto tempem, je docela možné, že se za několik let Jovovich přidá k partě Postradatelných. Po uplynulém víkendu má Resident Evil: Odveta na svém kontě 1.45 milionu korun.
A teď jedna bomba z Čech. Na čtvrté příčce totiž řádí Bastardi 3 (2012) herce, producenta, scenáristy a nově taktéž režiséra Tomáše Magnuska. Společnost Magnusfilm nasadila závěrečný díl série o násilí na školách do 73 kin (!), a výsledek se dostavil. 1.33 milionu korun na tržbách, to tady v případě amatérského počinu, i když za asistence řady známých hereckých tváří, ještě nebylo.
Tomáš Magnusek
Bastardi 3 | Bison & Rose
Čím to je? Přišli si Češi do kina potvrdit svou teorii o "nepřizpůsobivých" výrostcích, kteří terorizují učitele a spolužáky? Že bychom byli takoví sadomasochisté, co za prvoplánově hrané násilí ještě zaplatí? A varianta, že by lístky skoupily sociální pracovnice pro žáky základních škol, se taktéž jeví jako nepravděpodobná. Je to záhada. Každopádně Magnuskovi nemůžeme upřít odvahu, s níž se pustil do nevyzpytatelné loterie s názvem kinodistribuce. Takže budou Bastardi 4?
Rebelka
Rebelka | Disney
Posledním filmem, který po víkendu utržil více než milion, je animovaná Rebelka (2012). 1.1 milionu korun ji řadí na páté místo žebříčku tržeb.
Vrásky z lásky
Jiřina Bohdalová a Radoslav Brzobohatý ve snímku Vrásky z lásky (2012). | Česká televize
Smutným skokanem uplynulého týdne je snímek Vrásky z lásky (2012), v němž si zahrál nedávno zesnuvší Radoslav Brzobohatý. Z piety jej shlédlo 1251 diváků, kteří v pokladnách kin nechali 177 tisíc korun.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.