Výtvarník Vladimír, Jiří Schmitzer, umírá. Jako nikdy. Zemře? Nezemře?

Výtvarník Vladimír, Jiří Schmitzer, umírá. Jako nikdy. Zemře? Nezemře?
Jako nikdy. Režie Zdeněk Tyc | THA
Přestože jde o vážné a „smutné“ téma, vládla na place po celou dobu dobrá nálada. „Pokud je na place pohoda, tvoří se herci lépe cokoli,“ řekl po skončení natáčení představitel umírajícího výtvarníka Vladimíra, Jiří Schmitzer
Petra Špalková, Jiří Schmitzer
Jak to vypadá, umírání je asi zábavné. Na snímku Petra Špalková a Jiří Schmitzer. | THA
I Taťjana Medvecká, kterou uvidíme jako jeho bývalou lásku Jarunu, si natáčení užila: „Jsem ráda, že jsem při tom mohla být, protože jsem po dlouhé době četla scénář, u kterého jsem měla pocit, že nevznikl na objednávku, ale z nějaké vnitřní potřeby.“
Trojici doplňuje v roli Vladimírovy současné milenky herečka Petra Špalková, kterou od společného snímku Smradi (2002) pojí s režisérem Tycem dlouholeté přátelství. „Postava Karly se mi líbila v tom scénáři od začátku. Je to dobrý, soucitný člověk, ostrý vlčák, který se s nikým nemaže. To pozérství a tvrdost směrem ven jsou ale přitom založené na věrnosti a spolehlivosti, na pocitu, že není možné opustit někoho, komu je momentálně blbě, jen proto, že teď budu žít svůj život,“ říká herečka a přiznává, že podobný „pankáčský“ styl života jako Karla vedla kolem svých dvaceti i ona sama. 
Zdeněk Tyc
Hlavní roli umírajícího výtvarníka si ve snímku Jako nikdy zahrál Jiří Schmitzer. | THA
„Kdyby natáčení nebyl takový stres, bylo by to čiré štěstí,“ shrnul s nadsázkou vznik svého nového snímku režisér Zdeněk Tyc, který se nyní chystá do střižny. „Máme natočené různé varianty, poctivě jsme hledali nejlepší výsledek. Film bude opravdu vznikat ve střižně, následně v dialogu s producentem a nakonec přijdou zvukové práce,“ dodal Tyc.
Taťjána Medvecká, Jana Pidrmanová
Jako nikdy. Režie Zdeněk Tyc | THA
Jako nikdy (2013) vzniká ve filmové a televizní společnosti TotalHelpArt T.H.A. producenta Ondřeje Trojana, koproducentem snímku je Česká televize. Premiéra je plánovaná na jaro 2013.