Konec světa v režii Drew Barrymore

Konec světa v režii Drew Barrymore
Devět let a raketový start kariéry díky filmu E.T. mimozemšťan
konec-sveta-v-rezii-drew-barrymore-1
Režujní debut Vyfič s Ellen Page v hlavní roli.
Podle magazínu Hollywood Reporter podepsala Drew Barrymore smlouvu se studiem Warner Bros. o režírování filmu s příhodným názvem The End, který ve několika dějových liniích ukáže, jak se dá smířit s koncem svým i globálním. Oproti tradičním emmerichovským vizím konce by ale mělo jít o přístup výrazně umírněnější a to jak scénářem, tak rozpočtem, který by se měl pohybovat v podobné výši jako u režisérčina debutu Vyfič!, tedy kolem "pouhých" deseti milionů dolarů. Ani konečné vyznění by nemělo být devastující jako spíše povzbudivě humanistické.
Ze scénáře je zatím známo jen pár útržků: příběh přestárlého moderátora z rádia, který se rozhodne pouštět své pecky éterem do posledních chvil, zoufalého otce pátrajícího po své manželce a dítěti v panikou zachváceném Tokiu nebo nešťasné lásce dvou mladých lidí, jež od sebe rozervou jejich prchající rodiny. Zatím je ještě velmi brzy na jakékoli soudy.
konec-sveta-v-rezii-drew-barrymore
Devět let a raketový start kariéry díky filmu E.T. mimozemšťan
Jisté je, že Barrymore, jejíž životní dráha připomíná spíše tu horskou, se začíná pomalu etablovat jako režisérka - pravda, Vyfič! nebylo kasovním trhákem, ale ani zklamáním, což dnes stačí. Po jejím apokalyptickém dílku ji totiž čekají další dva celovečerní filmy u Warner Bros., respektive New Line Cinema.