Jay Leno půjde k soudu za politicky nekorektní vtip

Jay Leno půjde k soudu za politicky nekorektní vtip
Na Jaye Lena byla podána žaloba mužem, který shledal jeho vtip o posvátném chrámu Sikhů jako urážku svého náboženství. V rámci politické korektnosti se rozhodl s ním patřičně vytřít americký soudní systém. Nejsmutnější na tom celém je důvod žaloby.
Leno si ve své Tonight Show přitom původně utahoval z Mitta Romneyho, jednoho z favoritů republikánské strany na prezidentské volby. Při krátkém spotu byla zobrazena fotka chrámu Harmadir Sabib (zlatý chrám) jako politikova vila. Nešlo o nic jiného než o narážku na jeho silně nadstandartní majetkové poměry.
jay-leno-pujde-k-soudu-za-politicky-nekorektni-vtip
Naneštěstí je Harmadir Sabib jedním z posvátných míst sikhů, a tak netrvalo dlouho, než soudu dorazila žaloba na amerického moderátora za hanobení víry. Problém bohužel ani nebyl v tom, že by obraz posvátného chrámu byl použit ve "světském" vtipu, ale žalující strana se cítí dotčena tím, že v pořadu byla "lživě zobrazeno jedno z nejposvátnějších míst sikhů jako majetek příslušníka jiné víry."  
Vtip, který byl původně cílen na republikány s komentářem "a zde vidíme vilu Mitta Romneyho u jezera Winnipesaukee," tak zasáhl zcela jiné publikum, a o to ošklivěji se vymstil. Držme palce, aby humor zvítězil nad dlouhým vedením.

Související osoby