Herní novinka od tvůrců Uncharted nabídne atmosféru Já, legendy a hudbu oscarového skladatele

Herní novinka od tvůrců Uncharted nabídne atmosféru Já, legendy a hudbu oscarového skladatele
Minulý víkend oznámili Naughty Dog na VGA (Video Game Awards) svoji novou hru. Ponese název The Last Of Us a půjde o survival horor, ve kterém svět zdevastoval mor. Města pokryla vegetace a my se do této nelichotivé vize budoucnosti podíváme společně s Joelem a mladou dívku Ellie. Zatímco Ellie bude vládnout rozvahou a inteligencí, Joel nabídne potřebný sval. To v praxi znamená, že se ti dva během hry budou hodně potřebovat. Nemáme nicméně čekat kooperaci. Podobně jako v Naughty Dog nedávno vydané pecce Uncharted 3 (recenze zde) budeme ovládat jen jednu postavu. Ta druhá se o sebe postará sama, jen čas od času podá pomocnou ruku.
Že bude spolupráce fungovat a druhá postava nebude jen překážet, zaručuje jméno hlavního designéra hry. Je jím Mark Richard Davies, který se podílel na extrémně zábavné (a bohužel hrubě přehlížené) hře Enslaved: Odyssey to the West (2010) pro PS3. V Enslaved též celou dobu spolupracovali dvě postavy, přičemž jen jedna byla hráčem ovládána. V roli Joela se předvede Troy Baker (Batman: Arkham City / 2011), roli Ellie získala Ashley Johnson.
V rámci VGA též studio vypustilo první trailer, který vypadá prostě úchvatně:
Velmi zajímavé je i jméno skladatele, který k The Last Of Us složí hudbu. Tento úkol přijal s nadšením dvojnásobný držitel Oscara Gustavo Santaolalla (Zkrocená hora / 2005, Babel / 2006), který si údajně o možnost složit ke hře celý soundtrack sám zažádal poté, co z ní viděl několik ukázek.
V Naughty Dog na The Last of Us pracují již 2 roky a hra by měla vyjít exkluzivně pro Playstation 3 někdy příští rok, případně začátkem roku 2013.
Víte že?...
… hlavní role ve hře Enslaved se ujal Andy Serkis aka představitel Gluma z Pána prstenů?