Další Riddick bude, jen to chvíli potrvá

Další Riddick bude, jen to chvíli potrvá
dalsi-riddick-bude-jen-to-chvili-potrva-3
Karl Urban v Kronice temna
Vin Diesel má zabijáka Riddicka vážně rád, takže o něm každou chvíli informuje na své Facebook stránce. Co díky tomu víme? Plánovaný termín natáčení byl sice odložen, Diesel ale nadále intenzivně pracuje na projektu s režisérem obou předchozích dílů, Davidem Twohym a již dávají dohromady artworky (viz níže).
Trojka ponese název The Chronicles of Riddick: Dead Man Stalking a krom Diesela přislíbil návrat i Karl Urban, který si zopakuje roli Vaakoa z Kroniky temna (2004).
Co vlastně projekt zdržuje? Přirozeně peníze. Kronika temna v tržbách nijak neválela, což zhatilo původní plány na rychlé pokračování. Fanoušci naštěstí zůstali sérii věrní a Diesel se proto rozhodl, že část trojky zaštítí z vlastních zdrojů, aby filmu pojistil existenci. Nyní se tak nejspíš čeká, až Diesel dostane honorář za natáčení Rychle a zběsile 6 (2013), aby měl potřebné finance na Riddicka.
Snad se té trojky jednou dočkáme. Artworky vypadají opravdu skvěle!

Artworky:

Riddick
Riddick
Update: Podle TMZ jsou veškeré finanční problémy okolo třetího Riddicka vyřešeny a natáčení může odstartovat 28. prosince letošního roku. Tím se vysvětluje Dieselův status na Facebooku "Z téhle zimy mám dobrý pocit".
Víte že?...
... jako dlouholetý fanoušek Judi Dench se Vin Diesel zasloužil o její obsazení do role Aereon v Kronice temna? Jak jí přesvědčil? Neustále jí posílal květiny s tím, že casting filmu nemůže začít, pokud ona nebude na palubě.