Natočí Nikita Michalkov Hubačův scénář?

Natočí Nikita Michalkov Hubačův scénář?
Jednu z hlavních rolí si ve filmu Hlava-ruce-srdce zahrál Roman Zach
Komedie žádné, jen pokusy o ně
natoci-nikita-michalkov-hubacuv-scenar-1
Jednu z hlavních rolí si ve filmu Hlava-ruce-srdce zahrál Roman Zach
Eugen Liška obdržel šek na 60 tisíc korun za detektivku Půlnoční míle, která vypráví o úspěšném stárnoucím spisovateli a důležitosti lidského čichu. Anna Mikulková dostala 80 tisíc za scénář k televiznímu filmu Hra na schovávanou, v němž hlavní roli hraje alkohol. Daniela Fischerová se v kategorii televizních filmů nechala inspirovat tvorbou Agathy Christie a příběh čtyřiadvaceti hodin umístila do jednoho místa - na rekreační ubytovnu. Členové výboru Filmové nadace (mj. Ivo Mathé, Kristián Suda, Edgar Dutka, Štefan Uhrík) její práci ocenili 60 tisíci korunami. S dvaceti tisíci odcházel plukovník letectva ve výslužbě Ladislav Vejvoda za scénář televizního snímku Úlet na západ, v němž popisuje příběhy českých pilotů bezprostředně po únoru 1948.
"Vznikají scénáře prakticky všech žánrů," řekl na tiskové konferenci Ivo Mathé. Na přímý dotaz, kolik bylo komedií, se ale opravil: "Komedie nebyly žádné, pokusy o komedie ano."
Slavný ruský režisér natočí Salón Gruber?
natoci-nikita-michalkov-hubacuv-scenar-2
Nikita Michalkov získal kromě řady jiných cen i Oscara za film Unaveni sluncem
Filmová nadace za pět let své existence podpořila už 47 autorů. Z podpořených látek se na plátna kin zatím dostala jen jedna, autorský projekt Davida Jařaba Hlava - ruce - srdce. Momentálně se natáčejí Poupata Zdeňka Jiráského, do dvou let by se totéž mělo podařit scénářům Nikdy nejsme sami (producentka Karla Stojáková), Nemesis (režie a produkce Lenka Kny), K moři (Evolution films) a Salón Gruber. Předsedkyně správní rady Filmové nadace Zuzana Horová uvedla, že Barrandov Studio o natočení scénáře Jiřího Hubače momentálně jedná s "jedním velmi slavným ruským režisérem". Informaci, zda jde o Nikitu Michalkova, ovšem nikdo z přítomných nechtěl potvrdit, ani vyvrátit. Dodejme jen, že Salón Gruber pojednává o význačném pražském salónu za 2. světové války a svého času byl s režií této látky spojován Vladimír Michálek.
Uzávěrka dalšího výběrového kola Filmové nadace RWE & Barrandov Studia je 31. března 2011. Podrobnosti na www.filmovanadace.cz.