Disney chce skončit s animovanými propadáky a ždímat osvědčené značky. Neuniknou Ledové království, Zootropolis ani Toy Story

Disney chce skončit s animovanými propadáky a ždímat osvědčené značky. Neuniknou Ledové království, Zootropolis ani Toy Story
Ledové království | Walt Disney Studios
„Je mi ctí oznámit, že pracujeme na pokračováních několika našich nejoblíbenějších snímků. Jedná se o Ledové království, Toy Story a Zootropolis. Brzy se s vámi podělíme o bližší informace,“ uvedl Iger v oficiálním prohlášení.
Tento krok se samozřejmě opírá o ohromné zisky, kterých filmy dosáhly. Legendární Toy Story: Příběh hraček spatřil světlo světa v roce 1995, dočkal se tří pokračování a v loni k nim přibyl i spin-off Rakeťák. S ohledem na čísla je série Toy Story třetí nejvýdělečnější animovanou franšízou všech dob se ziskem 3,27 miliardy dolarů.
Toy Story 2: Příběh hraček
Toy Story 2 | 1999 WALT DISNEY Pictures
Ledové království je na tom podobně. V žebříčku jí se ziskem 2,74 miliardy dolarů patří páté místo. Oba snímky, Ledové království a Ledové království 2, dodnes provází ohromná vlna popularity. Zvláště první díl byl v roce 2013 celosvětovou senzací, jež bořila rekordy.
Zootropolis se zatím filmového pokračování nedočkala, ale seriálového ano. Cyklus animovaných kraťasů Zootropolis+ určený pro službu Disney+ se setkal s nadšením. Film navíc v kinech vydělal přes miliardu dolarů. . Úspěch druhého dílu by tak měl být minimálně komerčně zaručený.
Zootropolis: Město zvířat
Zootropolis: Město zvířat
Jak Iger naznačil, podrobnosti ohledně Toy Story 5, Ledového království 3 a Zootroplis 2 se teprve připravují, stejně jako data, kdy by mohly zamířit do kin. Dříve než za dva roky to ale určitě nebude. Nadějí na letošní rok tak zůstává pixarovka Mezi živly, jež by měla mít premiéru v červnu, a Disneyho fantasy Wish plánované na listopad.
Pro milovníky výše zmíněných snímků je to jistě dobrá zpráva, nicméně pro zaměstnance společnosti Disney už to tak skvělé není. Do roku 2024 má firma v plánu výrazně snížit náklady o pět a půl miliardy dolarů, což se neobejde bez restrukturalizace celé společnosti a šetření v oblasti rozpočtů na plánované projekty, v marketingu a provozních nákladech. Již nyní je jasné, že o práci by mělo přijít sedm tisíc lidí.
zdroj: Deadline

Kinolog: Tenhle film vyhraje Oscary. Čechy ale nezajímá. Řekneme vám proč

Fabelmanovi jsou poloautobiografické dílo režiséra Stevena Spielberga. 75letý klasik, co má za sebou přes 40 filmů, už u nás ale přestává být hvězdou a jeho zpověď je až příliš nenápadná a sofistikovaná.