Božský Bruce: Nenatočené pokračování by dalo Jimu Carreymu doslova ďábelské schopnosti

Božský Bruce: Nenatočené pokračování by dalo Jimu Carreymu doslova ďábelské schopnosti
Jim Carrey v Saturday Night Live | NBC
Autoři filmu Božský Bruce Steve Koren a Mark O'Keefe, kteří společně se Stevem Oedekerkem k filmu napsali scénář, nedávno v rozhovoru pro SyFy Wire prozradili, že původně měli v plánu pokračování. A v něm by se život televizního reportéra Bruce (Carrey) vydal nečkaným směrem. „Měly to v podstatě vycházet z Jobovy zkoušky,“ řekl O'Keefe. „Svět se mu nepovedl, když byl bohem. Nějakou dobu všechno fungovalo, byl ženatý a pak se to začalo rozpadat. Znovu by vše zpochybňoval a pak by našel jiný způsob, jak věci vyřešit,“ upřesnil scenárista.
Podle O'Keefa by se Carreyho postava v nenatočeném pokračování místo k bohu obrátila o radu k ďáblovi. Jeden z twistů by spočíval v tom, že by satana by hrál buď stejně jako boha Freeman, nebo by si ho střihl sám Carrey (jak by tohle fungovalo, ale O'Keefe nevysvětlil). Brucifer by navíc v zápletce působil, minimálně na první dobrou, temněji.
Koren řekl, že by Bruceovi zemřela žena Grace (Jennifer Aniston), a teprve poté, co by získal ďábelské schopnosti, by ji vzkřísil. Smyslem každopádně bylo pořád udržet lehký tón. Sám Carrey navrhl, že nejdřív by Grace vypadala jako zombie, zatímco pak by ji udělali zase krásnou.
Jennifer Aniston, Jim Carrey
Božský Bruce | Universal Pictures International
Přestože se námět u mnohých zainteresovaných lidí setkal s nadšením, leč studio malinko zombie Grace děsila, z pokračování nakonec nic nebylo. Koren ani O'Keefe neuvedli konkrétní důvod, můžeme ho ale vidět v pokračování Božského Bruce, které vzniklo. Byla jím komedie Božský Evan, která do hlavní role včlenila vedlejší postavu z prvního dílu v podání Stevea Carella.
Scénář k Bruciferovi vznikal jako třetí film v sérii, přičemž dvojku Carrey odmítl. Proto studio vyměnilo hlavního hrdinu, a protože Carellova hvězda v té době začala stoupat (měl za sebou nejen seriálový Kancl, ale i kinohit 40 let panic), zdálo se logické postavit dvojku na něm. Zatímco však Carreyho jednička stála 81 milion dolarů a z celosvětových kin si odnesla 484, dvojka vyšla na masivních 175 milionů a vydělala „jen“ 174. S celkovými náklady činila konečná suma údajně 250 milionů, přičemž studiu se nevrátila ani stovka.
Není se proto čemu divit, že třetí díl jménem Brucifer, jemuž už byl Carrey nakloněnější, nevznikl. A je to škoda, neboť vidět Carreyho řádit s ďáblovými schopnostmi, to by jednoznačně legrace byla.

Kinolog: Vrahoun Dahmer na Netflixu je hit. Jak moc se seriál míjí s realitou?

Sérioví vrazi jsou hlavními hvězdami žánru true crime. Nová hraná série na Netflixu ale zachází mnohem dál než všechny ostatní. Nesoustředí se jenom na postavu vraha, dává velký prostor i obětem a jeho rodinám. Ale je to dobře?