Trailerová nálož týdne: Asterix a Obelix v novém hraném filmu, návrat Enoly Holmes a další lákadlo na Deadpoola 3

Trailerová nálož týdne: Asterix a Obelix v novém hraném filmu, návrat Enoly Holmes a další lákadlo na Deadpoola 3
Asterix a Obelix: Říše středu | Pathé

Deadpool 3 (film)

režie: Shawn Levy
hrají: Ryan Reynolds, Hugh Jackman, T. J. Miller
premiéra: kino, 2024
Jsou to čtyři roky, co jsme se naposledy viděli s Deadpoolem v kinech. A bylo otázkou, co s ním udělá Disney, který po odkoupení Foxů získal na značku práva. Pokud budeme soudit z prvních krátkých upoutávek, vše je stále v pořádku. Jedné jsem věnovali samostatný článek, tu druhou zařazujeme sem. A pokud jste to náhodou nezaznamenali, ano, Hugh Jackman se skutečně ještě jednou vrátí jako Wolverine. Dá se na tohle pokračování vůbec netěšit?

Halloween končí (film)

režie: David Gordon Green
hrají: Jamie Lee Curtis, Andi Matichak, Will Patton, Kyle Richards
premiéra: kino, 13. října 2022
Přes čtyřicet let se zabijácká mašina Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc postupem času transformovala v neohroženou bojovnici, která došla k přesvědčení, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila řadu pastí, a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo.
Halloween končí

Asterix a Obelix: Říše středu (film)

režie: Guillaume Canet
hrají: Guillaume Canet, Gilles Lellouche, Pierre Richard, Marion Cotillard
premiéra: kino, 2. února 2023
Asterix a Obelix se vrací v hraném balení, s novým obsazením hlavních rolí a vesměs se stejným vizuálem, jakým disponovala předchozí pokračování. Chybí tomu ale energie minulých filmů (minimálně v rámci trailerového lákadla), o příliš malém Obelixovi nemluvě. Pokud ale vezmeme v potaz, jak příšerné bylo předchozí hrané dobrodružství (Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva z roku 2012), jaká je šance, že bude Říše středu ještě horší?
Asterix a Obelix: Říše středu | Bioscop

TÁR (film)

režie: Todd Field
hrají: Cate Blanchett, Noémie Merlant, Mark Strong, Sydney Lemmon
premiéra: kino, 23. února 2023
Příběh novinky Todda Fielda (V ložnici) se soustředí na Lydii Tár, fiktivní geniální dirigentku a skladatelku, která se ve filmu těší velkému uznání po celé planetě, neboť se stala vůbec první ženou v historii, která vede významný německý orchestr. Tár si sama nastavila laťku hodně vysoko a vrhá se do surrealistického tvůrčího procesu, aby konečně složila své další mistrovské dílo. Cate Blanchett podle prvních ohlasů podává strhující výkon a dost možná tak dva Oscary za vedlejší roli konečně doplní i tím za hlavní.
TÁR | Focus Features

Enola Holmesová 2 (film)

režie: Harry Bradbeer
hrají: Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Helena Bonham Carter
premiéra: Netflix, 4. listopadu 2022
První Enola Holmesová neznamenala žádnou velkou revoluci, pokud jde o exkluzivní tvorbu Netflixu, rozhodně šlo ale o jeden z lepších kousků. Dvojka by navíc měla přidat na účasti Henryho Cavilla v roli Sherlocka Holmese. Jeho společné scény s Enolou přitom byly jednoznačnými vrcholy prvního filmu. Trochu zmatečné je označení na youtubovém kanálu Netflixu, které k traileru píše part 1. Znamená to, že Netflix vypustí jen část filmu, nebo je dvojka rozdělená na dva celovečerní snímky? Snad se brzy dozvíme víc.
Millie Bobby Brown, Louis Partridge

Kinolog: Co je nejhorší na seriálovém Pánovi prstenů? Jeff Sauron Bezos

Služba Prime Video, která patří Amazonu, přišla s nejdražším fantasy seriálem všech dob, jenž je dokonce ještě dražší než původní Pán prstenů. První ohlasy jsou natolik rozporuplné, že se této záhadě podíváme na zoubek.