Zemřela zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, která se proslavila rolí Sandy v Pomádě

Zemřela zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, která se proslavila rolí Sandy v Pomádě
Olivia Newton-John | Getty Images 2015
Pomáda
Pomáda | 1978 Paramount Pictures
Filmovým divákům a divačkám je Olivia Newton-John známá zejména díky ztvárnění hlavní role středoškolačky Sandy v muzikálu Pomáda (1978), kde se po jejím boku objevil o pět let mladší John Travolta. S ním vytvořila filmovou dvojici ještě v romantické komedii Nebeský pár z roku 1983. Z její herecké filmografie stojí dál za zmínku například muzikály Toomorrow (1970) či Xanadu (1980). Ve filmových či televizních rolích se objevovala až do roku 2020.
zemrela-zpevacka-a-herecka-olivia-newton-john-ktera-se-proslavila-roli-sandy-vpomade-2
Olivia Newton-John | Getty Images 2015
Za svou hudební tvorbu, v jejímž rámci se věnovala country a popu, obdržela několik cen Grammy. Píseň If Not For You (1971) pro ni složil Bob Dylan, se skladbou I Honestly Love You ovládla v roce 1974 americkou hitparádu a mezi její nejvýznamnější písně patří též Magic (1980) a Physical (1981). Právě hudba jí proklestila cestu před kameru, které zůstala věrná celý život, ať už v rámci pěvecké dráhy, na prknech Broadwaye či ve svých nejlepších filmových rolích.

Kinobox: Největší monstra na světě jsou muži, říká tento šílený horor

Tato recenze je trochu výjimečná. Vznikla úplně spontánně bez scénáře a obsahuje spoilery, jak film dopadne. Vzhledem k tomu, že ale hodně lidí tápe, co měl konec znamenat, snad bude užitečná.