První televizní projekt Jiřího Vejdělka bude o tom, že láska uzdravuje

První televizní projekt Jiřího Vejdělka bude o tom, že láska uzdravuje
Ledviny bez viny | Česká televize
„Jde o mou první práci přímo pro Českou televizi. V tom, zda jde film do kina, anebo rovnou na obrazovku, však nedělám rozdíl. Vždy, když jde o komediální žánr, musí být vše natočeno zcela precizně a působit dojmem, že na tom vůbec nic není,“ říká režisér Jiří Vejdělek.
Ten na letošní podzim pro diváky a divačky připravil čtyři nové komedie (Bezva zuby na zásnuby, Ruce v záruce, Ledviny bez viny a S písní v tísni), které natočil podle scénáře Marka Epsteina. Přinesou příběhy o mužích a ženách, které uprostřed životního běhu zastaví choroba. Nečekaně, jak jinak. A o čem jednotlivé snímky budou?

Bezva zuby na zásnuby

prvni-televizni-projekt-jiri-vejdelka-bude-o-tom-ze-laska-uzdravuje-7
Bezva zuby na zásnuby | Česká televize
Padesátník Richard (Jiří Langmajer) si chce vzít svoji o patnáct let mladší přítelkyni Cecílii (Anna Fialová), protože má ji i její malou dceru Jasmínku (Mia Kavanová) upřímně rád. Cilka má ale dlouhodobě komplikovaný vztah se svými rodiči. Zejména autoritativní otec (Miroslav Hanuš) nepřál už jejímu předchozímu vztahu a nepřeje ani tomu současnému. Dlouho připravovanou seznamovací návštěvu navíc zkomplikuje bolest Richardových zubů, návštěva pohotovosti, zásah rázné lékařky i problémy s anestezií. Otec se domnívá, že je Richard po mozkové mrtvici, a matka (Simona Stašová) dělá všechno pro to, aby zabránila definitivnímu rozvratu rodiny.

Ruce v záruce

prvni-televizni-projekt-jiri-vejdelka-bude-o-tom-ze-laska-uzdravuje-4
Ruce v záruce | Česká televize
Lenka (Anna Polívková) je špičková manažerka v oboru globálního finančnictví. Svou prací doslova žije a životní úspěch je na dosah – pokud se jí podaří dotáhnout obchod s tureckou stranou, stane se ředitelkou firmy pro celou Asii. Oslepená vidinou životního triumfu ale stále víc přestává vnímat potřeby svých nejbližších – dospívajícího syna (Jan Dlouhý), který prožívá svůj první vztah, i manžela Jiřího (Roman Zach). Hloupá sázka se synem, že ujede na kolečkových bruslích víc než sto metrů, ji ale zastaví v rozletu. Zlomí si obě ruce v zápěstí a ona, všem zvyklá poroučet, je najednou zcela odkázaná na pomoc druhých.

Ledviny bez viny

prvni-televizni-projekt-jiri-vejdelka-bude-o-tom-ze-laska-uzdravuje-2
Ledviny bez viny | Česká televize
Detektiv Miller (Hynek Čermák) žije i po čtyřicítce se svou matkou (Eliška Balzerová). Dámské návštěvy si domů raději nevodí, protože maminka je nejen starostlivá, ale také velmi všetečná a on ze všeho nejvíc touží po klidu. Zřejmě i to je důvod, proč matce zatají, že má problémy s ledvinami a že během nadcházejícího víkendu musí pečlivě měřit a zapisovat všechny příjmy a výdaje tekutin. A to opravdu všechny! Připraví si tím nejednu horkou chvilku, což ho donutí konečně se rozhodnout, zda dát přednost mamince, nebo utajované přítelkyni Matyldě (Jana Pidrmanová), na kterou si navíc myslí kolega z práce, inspektor Páleník (Vojtěch Kotek).

S písní v tísni

prvni-televizni-projekt-jiri-vejdelka-bude-o-tom-ze-laska-uzdravuje-9
S písní v tísni | Česká televize
Třicátníkovi Jonasovi (Jan Nedbal) se momentálně nedaří. Dlouho bral antibiotika, takže je mimo formu, trenér (Ondřej Malý) ho do nadcházejícího boxerského klání nenominuje, v práci se popral se zákazníkem (Vojtěch Hrabák) a čelí trestnímu oznámení a také se tak trochu zapletl se svojí kolegyní Silvou (Kateřina Marie Fialová), což se logicky nelíbí Jonasově přítelkyni Kláře (Kateřina Klausová). Zdaleka největší problém ale Jonas před všemi tají. Podezření na rakovinu konečníku se sice naštěstí nepotvrdí, způsob léčby poškozeného tlustého střeva ho nicméně šokuje – má si do konečníku pravidelně zavádět dilatátor!

Thor 4 prožívá milostný vztah s kladivem a úspěšně paroduje sám sebe
Čtvrtý díl komiksového Thora už není lehká komedie, ale vyloženě sebeparodie. Drama zmizelo, i když hrdinovi umírá jeho milá a hrozí mu smrt.