Stačil jeden trailer a z nové netflixovky, v níž Jamie Foxx loví upíry, je rázem jeden z nejočekávanějších filmů roku

Stačil jeden trailer a z nové netflixovky, v níž Jamie Foxx loví upíry, je rázem jeden z nejočekávanějších filmů roku
Denní směna | Netflix
Foxx v novém akčňáku Netflixu, který na streamovací službu dorazí již 12. srpna, hraje dříče, co chce vlastníma rukama zařídit dobrý život své malé dceři. Čištění bazénů v údolí San Fernando je ale jenom zástěrka pro jeho skutečné živobytí: lov a zabíjení upírů pro Mezinárodní unii lovců upírů.
Denní směna
Upoutávka nám ze samotné unie, která zní jako koncept lákavě, prakticky nic neodhaluje, což je jednoznačná škoda. Místo toho se zaměřuje na akci, která naštěstí vypadá hodně dobře. Máme tu sekyru, brokovnice, hodně zlomených těl, automobilovou honičku a Snoop Dogga v kovbojském klobouku a s kulometem v ruce. Kdo říkal, že jsme v upírském žánru již viděli všechno?
Není se čemu divit, že se trailer s tak divokým obsahem rázem stal senzací po celém internetu. Jde o jeden z těch nápadů, který chceme vidět už jen proto, jak šíleně celá podívaná působí. Zájem veřejnosti vyvolaly také drsné kontaktní souboje a vyděšený kukuč parťáka, jehož hraje Dave Franco.
Denní směna
Denní směna
Trailer na to možná úplně nevypadá, Foxx se nicméně nechal slyšet, že při natáčení hodně dbali na praktické efekty. Produkčně si Denní směnu hlídá Chad Stahelski, špičkový kaskadér a režisér Johna Wicka, který –⁠ pokud to není úplná nezbytnost –⁠ v akci využívá CGI co nejméně. Režíruje debutující J. J. Perry, sám velmi zkušený kaskadér a léta Stahelskiho spolupracovník.

​​Kinobox: Nehoří, má panenko, ale padají chemtrails

Nová česká komedie Kdyby radši hořelo vypráví o malé vesnici a místních hasičích, které pálí konspirační teorie a strach z uprchlíků. Na FAMU debut dobré, ale bude z toho klasika jak od Formana?