Kevin Spacey je zpátky, v thrilleru Peter Five Eight řádí jako vraždící stalker

Kevin Spacey je zpátky, v thrilleru Peter Five Eight řádí jako vraždící stalker
Peter Five Eight | Ascent Films
Co se za ty čtyři roky stalo? Spacey přišel o všechny lukrativní nabídky, co měl na stole, za nic nebyl odsouzen a momentálně se pomalu vrací v laciných produkcích, zatímco nad jeho hlavou stále visí žaloba od zmíněného Rappa. Zda nakonec bude Spacey usvědčen, to se můžeme v tuhle chvíli jen dohadovat. Jisté je jen to, že znovu rozjíždí svou kariéru. V přípravě má momentálně hned několik projektů a první vlaštovkou, která k nám formou traileru dolétla, je thriller Peter Five Eight.
Hlavní hrdinkou je Sam (Jasmin Jandreau), zdánlivě vyrovnaná a okouzlující realitní makléřka, pracující v malé horské komunitě. Ve skutečnosti je alkoholičkou s temným tajemstvím, které začne vyplouvat na povrch, když do města dorazí tajemný muž jménem Peter (Spacey). Na příkaz svého šéfa Locka (Jake Weber) se má zaměřit na Brendu (Rebecca de Mornay), starší kolegyni Sam, aby z ní dostal citlivé informace a rozpoutal peklo.
Když ohlédneme od traileru, zápletka vlastně není úplně marná. Ale to provedení. Film zavání extrémně lacinou produkcí, na konci už se upoutávka kvůli neplánovaně směšnému krvavému řádění doslova rozpadne a korunu tomu nasazuje Spacey, který vypadá jako vosková figurína. Ať už je nebo není vinen, nikdo mu nemůže upřít herecký talent. V rámci upoutávky jeho ďábelské charisma, jímž bezpochyby disponuje, rozhodně nevyniká.
Peter Five Eight
Peter Five Eight | Ascent Films
Režie se ujal Michael Zaiko Hall, který má na kontě jediný celovečerák, a to mizerný horor Carrion. Zázraky tak čekat nemůžeme a slabý trailer nejspíš odráží celkovou kvalitu filmu. Ten by se měl premiéry dočkat ještě letos.