Stranger Things: Seriálový fenomén udeřil s trailerem na čtvrtou sérii, která vypadá nejepičtěji ze všech

Stranger Things: Seriálový fenomén udeřil s trailerem na čtvrtou sérii, která vypadá nejepičtěji ze všech
Stranger Things | Netflix
Seriál Stranger Things jste vidět nemuseli, ale s velkou pravděpodobností jste o něm alespoň slyšeli. Retro pocta osmdesátým letům a dětským fantasy dobrodružstvím ve stylu Rošťáků si od roku 2016, kdy vyšla první řada, získala miliony fanoušků a fanynek. Dětští představitelé Eleven, Dustina, Mikea a Lucase už sice vyrostli a tvůrci nedávno prohlásili, že seriál se definitivně uzavře pátou sérií, ale to nijak neoslabuje očekávání směrem k dlouho odkládané čtvrté řadě.
Její výroba se vinou pandemie značně protáhla a nové epizody na Netflix konečně dorazí 27. května, tedy skoro tři roky po premiéře třetí série. Všech devět dílů, které bude čtvrtá sezóna mít, si ale naráz nepustíme – Netflix se rozhodl uživatele napínat a ve zmiňované datum pustí do světa jen první půlku série. Ta druhá má dorazit až 1. července.
Charlie Heaton
A když se podíváte na nový trailer, který byl zveřejněný po sérii kratších upoutávek a náhledů, musí vám být jasné, proč tvůrci chtějí moment překvapení protahovat. Scenáristické a režisérské duo, bratři Matt Duffer a Ross Duffer, podle všeho nachystali dosud nejepičtější návštěvu prokletého městečka Hawkins. Za zvuků Separate Ways od legendární kapely Journey a za monologu nové obludné nemesis se odvíjí hutné náznaky budoucího dění, které ale tvůrci drží pod pokličkou. Dospívající hrdinové se možná snaží žít normální životy, ale temné síly „na druhé straně“ si je nachází. A bude to Eleven, která navzdory dočasné ztrátě svých schopností povede skupinu odvážných v boji proti neznámému zlu.
Atraktivní střih upoutávky do rytmu rockové skladby, nádherný produkční design a rychlé střídání lokalit způsobují příjemné mrazení a naznačují, že půjde do tuhého. Hopper (David Harbour) se nachází v zajetí, Demogorgoni se vrací na scénu a nový zloduch je opravdu děsivý, obzvláště pak na poměry oddechového seriálu pro celou rodinu. Ani tato humornější rovina ale jistě nebude zanedbána. Trailer naznačuje zábavné momenty odkazující na předchozí série – kytarista na střeše například dává vzpomenout na Dustinovo nezapomenutelné hudební číslo ze závěru minulé řady.
Ohromující divácký úspěch by měl být předem zaručený. Zbývá pouze otázka, zda se čtvrtá série Stranger Things alespoň dočasně stane vůbec nejsledovanějším pořadem v dějinách Netflixu. To se dozvíme už na konci května, respektive na začátku července.
V hlavních rolích se kromě Harboura můžeme těšit i na Winonu Ryder, Millie Bobby Brown, Finna Wolfharda, Gatena Matarazza či Nataliu Dyer.