„Je to retro a popláčete si.“ První diváci hodnotí nový předpokládaný hit Netflixu

„Je to retro a popláčete si.“ První diváci hodnotí nový předpokládaný hit Netflixu
Projekt Adam (2022) | Netflix
V pátek na Netflixu startuje nový snímek amerického režiséra Shawna Levyho (Stranger Things, Noc v muzeu, Růžový panter). Film s názvem Projekt Adam je předpokládaným hitem. Jednak na něm pracuje režisér jednoho z nejúspěšnějších seriálů současnosti, jednak přislíbil hvězdné obsazení. V hlavních rolích uvidíte Ryana Reynoldse, Zoë Saldanu a Marka Ruffala. Tato slavná trojice je známá především ze svých marvelovských rolí. Reynoldse jste mohli vidět v roli Deadpoola, Saldanu jako mimozemšťanku Gamoru ve Strážcích Galaxie a Marka Ruffala jako vědce Bruce Bannera (Hulka).

Trailer: Projekt Adam

Projekt Adam
Příběh Projektu Adam se odehrává ve světě, v němž pilot Adam Reed (Ryan Reynolds) cestuje v čase s jasným úkolem, musí zachránit lidstvo. Během mise ale nouzově přistane v roce 2022, kde se střetne se svým dvanáctiletým já. Dvojka Adamů spojí své síly a pokusí se společně zachránit budoucnost lidstva.
Podle traileru se jedná o dobrodružné akční sci-fi, jež mi letmo připomíná atmosféru marvelovek mezi lety 2014 – 2017, a není to jen kvůli hercům. Dopomáhá tomu i retro hudba v pozadí traileru, pestrobarevné efekty nejrůznějších výbuchů, elektrických výbojů a letů v hyperprostorech. Navíc je už z těch několika málo scén zřejmé, že se film ponese v podobném komediálním duchu. Nicméně to, že se na něm podílí řada známých jmen, nemusí nutně znamenat, že půjde o kvalitní snímek. Jaký názor na to mají zahraniční kritici a diváci?
Projekt Adam viděla již přednostně řada celebrit, které se k němu vyjádřily na svých sociálních sítích. Patří mezi ně například americký kameraman Mike Reyes, jenž titul označil za skutečný blockbuster a také za velmi chytlavé rodinné drama. Další komentář poskytl Sean O'Connell, hlavní manažer webu CinemaBlend. Ten vyzdvihuje primárně Reynoldsův proslulý sarkastický humor a také herecký výkon Walkera Scobella, jenž zde ztvárnil roli mladšího Adama.
Film viděl také majitel a editor filmového webu Awards Radar, jenž se specializuje na filmové a seriálové recenze. Joey Magidson o filmu prohlásil, že se jedná o skvělé sci-fi s nádechem osmdesátek u nějž rozhodne nečekal, že si popláče. Opak je ale pravdou. Poplakala si při něm také Rachel Leishman z webu The Mary Sue.
Všichni, kdo doposud snímek viděli, jej hodnotí velice kladně. Vesměs se opakují názory, že se nese v příjemném retro duchu a že Ryan Reynolds a Mark Ruffalo spolu sehráli skvělé duo. Ruffalo zde totiž ztvárňuje Adamova otce. Dále je zdůrazňována silná emocionální stránka filmu, jenž mnohé přinutila po jeho zhlédnutí zavolat svým rodičům a říct jim, že je milují. Často se v prvních dojmech opakují také pochvaly na adresu mladého Walkera Scobella (mladý Adam), jenž svou roli údajně ztvárnil úžasně a s Ryanem Reynoldsem se perfektně doplňoval. Erik Davis z Fandanga Projekt Adam přirovnal ke snímkům Star Wars a Návrat do budoucnosti díky vizuálním efektům, světelným mečům a cestování v čase.
Dle všeho se tedy Projekt Adam ve světě líbí, otázkou ale zůstává, jak pochodí u širšího publika. Zaslouží si tento sci-fi emocionální snímek svou pozornost? To už se brzy budete moci přesvědčit i vy.