Našel se nový Indiana Jones? Podle čerstvých drbů se může ikonická série dočkat drastické změny.

Našel se nový Indiana Jones? Podle čerstvých drbů se může ikonická série dočkat drastické změny.
Indiana Jones a Království křišťálové lebky | Paramount Network
Pátý a dosud nepojmenovaný díl Indiana Jonese se od června natáčí ve Velké Británii a je jisté, že to bude naposledy, co devětasedmdesátiletý Harrison Ford oblékne koženou bundu a nasadí si svou ikonickou fedoru. Neohroženého archeologa ztvárňuje herec již 40 let a vedle režiséra Stevena Spielberga a producenta George Lucase je to právě on, kdo má zřejmě nejvýraznější zásluhu na úspěchu dobrodružné série, odstartované oscarovými Dobyvateli ztracené archy roku 1981.
Časy se ovšem neúprosně mění. Spielberg nakonec pátého Indyho
Indiana Jones a nástroj osudu
Indiana Jones a nástroj osudu | Lucasfilm Ltd.
nerežíruje a z pozice producenta pouze dohlíží na Jamese Mangolda. A jakkoli se ještě nedávno sebejistě prohlašovalo, že bez Forda série pokračovat nebude a pátý film bude definitivně posledním, nyní se vynořují poněkud odlišné drby. Britský deník Daily Mail se totiž chytil nepotvrzené informace, podle níž by Indyho klobouk a bič měla v budoucnu, a s nemalou pravděpodobností už v závěru právě natáčeného filmu, převzít kolegyně Phoebe Waller-Bridge. Ta byla ostatně první hereckou posilou k Fordovi, již Lucasfilm pro pátý díl potvrdil, a ve filmu tedy zajisté sehraje významnou úlohu.
Dohady a fámy naznačují, že producentka Kathleen Kennedy je nadšená myšlenkou, že by série prošla velkou a přidrzlou změnou. A Waller-Bridge by se mohla stát ženskou nástupkyní Indyho, nikoli jeho kopií či náhradou. Tomu by koneckonců nasvědčovalo, že šestatřicetiletá herečka má v chystaném snímku ztvárňovat Indyho asistentku a že po place údajně pobíhá v hnědé manšestrové bundě a modrých kalhotách.
Jde ale čistě o dohady, které zatím nebyly nijak potvrzeny, a studio takto velký zvrat dosud žádným způsobem nenaznačovalo. Překvapilo by ale někoho, kdyby se Hollywood a konkrétně všemocná Kennedy k takovému kroku uchýlily? Na jednu stranu by bylo sympatické, že se neusiluje o přímou náhradu nenahraditelného Forda a že se kultovní série vydá trochu jiným směrem. Na druhou stranu... bude o něj někdo stát?
Phoebe Waller-Bridge
Phoebe Waller-Bridge
Počkat si každopádně musíme do příštího léta, kdy by měl Indiana Jones 5 zapráskat bičem ve světových kinech. Záležet bude jednak na úspěchu samotného filmu, jednak na dojmu, jaký zanechá charakter Phoebe Waller-Bridge. Úspěšná herečka ze seriálů Potvora či Jeho temné esence to nebude mít jednoduché, neboť vedle Forda bude mít po ruce také další osobnosti jako Madse Mikkelsena, Antonia Banderase, Boyda Holbrooka, Tobyho Jonese nebo Thomase Kretschmanna.