Lockdown v podání Goofyho bere pobyt doma s humorem. Klasická Disneyho animace se vrací v nové sérii krátkých filmů

Lockdown v podání Goofyho bere pobyt doma s humorem. Klasická Disneyho animace se vrací v nové sérii krátkých filmů
How to Stay at Home | Disney
Díky Disneyho stylu animace a humoru spojeného s postavičkou tohoto potrhlého a ne příliš šikovného psa, se tomu ale můžeme alespoň na chvíli zasmát a vzít celé to celosvětové šílenství z lepší stránky.

How to Stay At Home: Learning to Cook

Vysílání How To Stay at Home odstartovalo na Disney+ 11. srpna a pro jeho tvůrce to bylo poměrně velké zadostiučinění. Celý miniseriál vznikal devět měsíců a jeho animátoři většinu času trávili doma. Za vznikem Goofyho dobrodružství stojí tým deseti lidí, kteří se museli přizpůsobit nečekaným pracovním podmínkám, stejně jako celé "natáčení". Jednotliví animátoři si tak nosili rozpracované nakreslené scény do svých domovů od jednoho k druhému, aby mohli dále pracovat. Ještě že jich prý bylo tak málo.
Režisér Eric Goldberg a jeho tým se inspirovali sérií kreslených grotesek od Jacka Kinneyho How To... ze 40. a 50. let minulého století (např. How to Play Golf, How to Be a Sailor či How to Dance) a snažili se zachovat ducha těchto snímků. Pouze se mu rozhodli vtisknout trošku modernější ráz, nechtěli totiž, aby animace vypadala jako z roku 1942, ale aby byla čistší a preciznější. "Skutečná zábava byla ale i se zvukem," uvedl další zajímavost Goldberg. "Mohli jste totiž použít mnoho původních zvukových efektů i původní hudební doprovod z Goofyho kreslených filmů."